На луганській шахті вперше в Україні почали промислові випробування обладнання з дегазації вугільних пластів

Як повідомляє департамент промисловості та енергозбереження Луганської облдержадміністрації, на ПАТ «Краснодонвугілля» Групи «Метінвест» вперше в Україні використовували верстат глибинного буріння австралійської компанії Valley Longwall International. Нова установка мінімізує ризики виникнення позаштатних ситуацій.

Інвестиції в устаткування склали більше 40 млн. грн.

Проект впровадження технології спрямованого глибинного буріння реалізується на шахтоуправлінні «Суходольська-Східна». Нова установка дозволяє бурити свердловини до однієї тисячі метрів заданої траєкторії, залежно від гірничо-геологічних умов.

Унікальність розробки австралійців полягає у тому, що на кінці бурового снаряда знаходиться електронний вимірювальний пристрій. Це дає можливість встановити точні координати розташування свердловини, провести розвідку. Дані передаються на комп'ютер і виводяться на монітор.

Під час пілотного буріння виділяється метан, який направляється в дегазаційний трубопровід і буде використовуватися на поверхні для опалення котелень. У планах також і виробництво електроенергії.

На шахтоуправлінні сформована група перспективних інженерно-технічних працівників, яку курують консультанти заводу-виробника.

Представник компанії Valley Longwall International Девід Браун повідомив, що верстат розроблений близько десяти років тому і успішно використовується на шахтах Австралії, Китаю, Росії та Казахстану. Завдяки його роботі в Австралії домоглися нульового показника смертності від вибухів метану.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

September 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Запропоновано новий підхід до лікування …

05-11-2013 Anna - avatar Anna

Запропоновано новий підхід до лікування діабету

Система регуляції жиру в клітинах підшлункової залози допоможе розробити новий підхід до лікування цукрового діабету. Про це говорять результати дослідження, проведеного австралійськими ученими. Вчені з Університету Гарвана в Сіднеї з'ясували, що...

Микола Азаров: АН-70 забезпечить авіапід…

25-12-2012 Светлана - avatar Светлана

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ АН-70 дозволить Державному підприємству «Антонов» мати надійне майбутнє на десятиліття. Про це заявив Прем’єр-міністр України Микола Азаров під час ознайомлення з ходом серійного...

У Пекіні підписано низку українсько-кита…

07-12-2013 Anna - avatar Anna

Президент України Віктор Янукович та Голова Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін у Пекіні підписали Договір про дружбу і співробітництво між Україною і КНР. Договір є ключовим політичним документом та відображає...