Стартував Міжнародний екологічний форум "Довкілля для України"

Logo Ministry of Ecology26 квітня п.р., розпочав роботу Міжнародний екологічний форум «Довкілля для України», який проходить за сприяння Міністерства екології та природних ресурсів України.

У Форумі беруть участь представники Національної академії аграрних наук України, Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління, центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра екології та природних ресурсів України, установ природо-заповідного фонду Мінприроди, профільних закладів науки і освіти, громадських організацій, фахівці та науковці заінтересованих організацій та установ.

З вітальним словом від Міністерства екології та природних ресурсів України до учасників Форуму виступила заступник Міністра екології та природних ресурсів з питань європейської інтеграції – Ганна Вронська.

«Мінприроди завжди підтримає будь-які ініціативи щодо залучення широкого кола спеціалістів, представників громадських організацій, бізнес-структур до питань збереження довкілля, раціонального природокористування, забезпечення екологічної безпеки, впровадження принципів сталого розвитку, «зеленої економіки», ресурсозберігаючих технологій тощо. Міжнародний екологічний форум «Довкілля для України» ще з 2004 року стало якраз тією площадкою, де є можливість обговорити всі нагальні питання подальшого розвитку України на засадах сталого розвитку і показати реальні дії Мінприроди, науковців, громадських організацій щодо об’єднання зусиль з визначення шляхів соціально-економічного розвитку України на екологічних засадах. Форум – це своєрідний майданчик для співпраці Уряду, науки, бізнесу і громадськості», - зазначено у зверненні.

Основним заходом роботи Форуму став круглий стіл на тему «Співпраця установ природно-заповідного фонду та засобів масової інформації. Природоохоронна пропаганда - сучасний стан, проблеми та перспективи». Організаторами виступили департамент заповідної справи Мінприроди України, Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління ВГО "Національний екологічний центр України".

Основною метою круглого столу є налагодження співпраці між ЗМІ та установами природно-заповідного фонду України.

Організатори круглого столу спільно із мас-медіа та активістами громадських та волонтерських організацій обговорили можливості популяризації установами природно-заповідного фонду, а також надання допомоги у вирішенні їхніх проблем.

Також у рамках першого дня Форуму управлінням екологічного моніторингу, аудиту та атмосферного повітря Мінприроди України проведено круглий стіл на тему «Моніторинг навколишнього природного середовища», участь в якому взяли представники центральних органів виконавчої влади, структурних підрозділів з екології та природних ресурсів облдержадміністрацій, провідні науковці, освітяни та інститути громадянського суспільства.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

журнал НАУКА СЬОГОДНІ №11-12 (2012)

30-03-2012 Олена - avatar Олена

журнал НАУКА СЬОГОДНІ №11-12 (2012)

Наука сьогодні №11-12 (2012) скачати Видання «Наука сьогодні». Періодичність: двічі на місяць. Метою журналу є забезпечення оперативною інформацією про події, здобутки, досягнення у сфері фундаментальних і прикладних наук, високих технологій як управлінських...

Бурятия Республика: В Улан-Удэ впервые п…

03-09-2012 Светлана - avatar Светлана

10.09.2012 Экономический форсайт- 2030 пройдет в Улан-Удэ 12 сентября в преддверии международной экономической конференции «Новая экономика – новые подходы» в рамках БЭФа. Как сообщает комитет по молодежной политике министерства образования и...

У ВНТУ відбувся Всеукраїнський конкурс «…

02-04-2015 Anna - avatar Anna

У ВНТУ відбувся Всеукраїнський конкурс «Інформатика, обчислювальна техніка та автоматизація»

У Вінницькому національному технічному університеті відбулася підсумкова науково-практична конференція Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за напрямком «Інформатика, обчислювальна техніка та автоматизація». Загалом на конкурс надійшло 123 роботи з 50 ВНЗ держави....