ХХXІ наукова конференція з біоорганічної хімії та нафтохімії

chemistry conf march april IBONH31 березня – 1 квітня 2016 року в Інституті біоорганічної хімії та нафтохімії (ІБОНХ) НАН України відбулася ХХXІ наукова конференція з біоорганічної хімії та нафтохімії.

Зі вступним словом до учасників і гостей заходу звернувся директор ІБОНХ НАН України член-кореспондент НАН України Андрій Іванович Вовк.

Виступи учасників наукової конференції:

  • Доповідь аспіранта відділу хімії біоактивних азотовмісних гетероциклічних основ ІБОНХ НАН України Е.Р. Абдурахманової з теми: «Синтез і властивості нових фосфонопептидоміметиків».
  • Доповідь старшого наукового співробітника відділу органічного та нафтохімічного синтезу ІБОНХ НАН України кандидата хімічних наук В.О.Євдокименка з теми: «Перетворення зольних залишків техногенного походження в ліквідні продукти».
  • Доповідь техніка лабораторії цеолітних каталізаторів і сорбентів ІБОНХ НАН України С.В. Полякова з теми: «Дослідження можливості застосування Pd-цеолітних каталізаторів у протонних польових транзисторах біологічного призначення».
  • Доповідь аспіранта відділу хімії біоактивних азотовмісних гетероциклічних основ ІБОНХ НАН України О.І. Штомпель із теми: «Дослідження впливу похідних N-сульфонілзаміщених оксазолів та оксазолопіримідину на прискорення росту та розвитку рослин гарбуза, сої, пшениці та льону-довгунця».

Під час роботи конференції вчені (в тому числі й молоді науковці) установ НАН України – ІБОНХ, Інституту органічної хімії й Інституту молекулярної біології та генетики – виголосили понад 20 доповідей, у яких головну увагу приділили обговоренню результатів досліджень із таких напрямів, як: синтез потенційно біоактивних сполук і вивчення зв’язку між їх структурою й активністю; синтез нових інгібіторів терапевтично важливих ферментів і встановлення закономірності їх впливу в модельних системах; пошук нових каталітичних процесів одержання практично корисних речовин (зокрема паливних і мастильних матеріалів із відновлюваної рослинної сировини й органічних відходів); вирішення екологічних проблем (насамперед очищення стічних вод від техногенних забруднень).

Захід також передбачав конкурс доповідей молодих учених установ Академії. Функції здійснення оцінювання виступів молодих дослідників та присудження їм призових місць за результатами такого оцінювання було покладено на сформоване з цією метою журі.

Підбиваючи підсумки заходу, члени журі відзначили високий науковий рівень доповідей (в тому числі виступів молодих учених) і презентацій, якими вони супроводжувалися. За активну участь у роботі конференції було оголошено подяку всім доповідачам, а молодих дослідників нагороджено відповідними грамотами.

За результатами ХХXІ наукової конференції з біоорганічної хімії та нафтохімії планується публікування тез доповідей у науковому збірнику «Каталіз та нафтохімія».

За інформацією СХБН НОВ Президії НАН України

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Міжнародна конференція з нетрадиційних д…

29-11-2013 Anna - avatar Anna

Міжнародна конференція з нетрадиційних джерел вуглеводнів в Україні

28 листопада 2013 року відбулась урочиста церемонія відкриття Міжнародної науково-практичної конференції «Нетрадиційні джерела вуглеводнів в Україні: пошуки, розвідка, перспективи», яка проходить на Геологічному факультеті Київського національного університету ім. Т. Шевченка....

Кременчуцькі вчені створили міжнародну п…

19-02-2015 Anna - avatar Anna

Нещодавно Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського (Полтавська обл.) проводив ХІ Міжнародну науково-технічну конференцію «Розробка, використання і екологічна безпека сучасних гранульованих і емульсійних вибухових речовин». Втілюючи у життя концепцію європейської університетської...

Науковці та громадські об’єднання обгово…

12-06-2015 Anna - avatar Anna

Науковці та громадські об’єднання обговорили проблеми аграрної сфери

Інститут економіки та прогнозування НАН України спільно з громадським академічним об’єднанням «Платформа знань – аграрний розвиток і сільські інновації» за участю Представництва Польської академії наук в Україні і проекту USAID...