Семінар із питань створення наукоємних розробок зі штучним інтелектом

robot IPAI24 лютого 2016 року в Інституті кібернетики імені В.М. Глушкова НАН України відбувся науковий семінар, присвячений питанню створення конкурентоспроможної наукової продукції в галузі вітчизняного комп’ютеробудування.

Участь у заході взяли представники Національної академії наук України (зокрема, заступники директора Інституту кібернетики імені В.М. Глшукова НАН України академіки Ю.Г. Кривонос, О.В. Палагін, а також академік І.М. Коваленко), Міністерства освіти і науки України, провідних вищих навчальних закладів (зокрема, Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут», Київського національного університету імені Тараса Шевченка).

Присутні заслухали доповідь директора Інституту проблем штучного інтелекту (ІПШІ) МОН України і НАН України члена-кореспондента НАН України А.І. Шевченка. У своєму виступі він розглянув прагматичні аспекти аналізу проблем штучного інтелекту та запропонував підготувати колективний проект зі створення вітчизняними науковцями комп’ютера з функціями штучного інтелекту, конкурентоспроможного на світовому ринку.

Після обговорення принципової можливості такого проекту учасниками було підтримано пропозицію розпочати розробку концепції створення такого комп’ютера, яке могло б об’єднати представників НАН України та МОН України, інших зацікавлених відомств та організацій, і докласти зусиль до залучення як державного, так і закордонного фінансування, а також українських і зарубіжних технологій.

Крім того, одним із основних завдань виконання вказаного проекту є залучення молодих учених і студентів до робіт зі створення комп’ютера з функціями штучного інтелекту.

Учасники семінару сподіваються, що проект стане важливим кроком на шляху розвитку вітчизняного комп’ютеробудування й галузі інформатики в цілому.

За інформацією Інституту кібернетики імені В.М. Глушкова НАН України й ІПШІ МОН України і НАН України

Матеріали опублікували: Прес-служба НАН України

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

«Геоінформатика в місті перетворень, Ост…

07-12-2012 Светлана - avatar Светлана

Конференція «Геоінформатика в місті перетворень» пройде з 21 по 23 січня 2013 року в Остраві, Чеська Республіка.

CES 2012

19-01-2012 Олена - avatar Олена

CES 2012 - найбільша виставка споживчої електроніки в світі. Тільки щоб обійти її всю і дізнатися про всі новинки, знадобляться 2-3 дні. Тому розповімо вам про лідерів індустрії коротко і...

Кабінетом Міністрів схвалено проект розп…

13-11-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

13 листопада На засіданні Уряду схвалено проект розпорядження Президента України "Про призначення грантів Президента України для обдарованої молоді на 2013 рік".