Потужність сонячних установок в усьому світі у 2016 році досягне 64,7 ГВт

В наступному році ринок сонячної енергетики зросте лише на 13%. При цьому експерти очікують чимале зростання цієї галузі у США – Штати проводитимуть активну «сонячну» політику з метою випередження Японії та виходу на друге місце в світі по кількості та потужності сонячних установок.

Такі припущення оприлюднила нещодавно дослідницька компанія Mercom Capital Group, підготувавши прогноз розвитку ринку сонячної енергетики на 2016 рік, повідомляє PV-magazine.

Sun ustanov

Так, аналітики Mercom Capital зазначають, що 2016 буде ще одним роком зростання для сонячної енергетики, хоча й найповільнішим за останні 10 років.

До трійки «сонячних» лідерів, як завжди, входитимуть: Китай, Японія та США. Разом ці країни займатимуть 65% світового ринку сонячної енергетики. Четверте місце займатиме Індія. При цьому аналітики прогнозують, що в 2016 році друге місце займатиме США, випередивши Японію.

Sun ustanov 1

Китай залишатиметься безперечним лідером ринку. Лише за дев’ять місяців 2015 року сонячні потужності Китаю збільшилися на 10 ГВт. У 2016 році таке зростання становитиме ще +19,5 ГВт. Mercom Capital зазначають, що неабияку роль у цьому відіграє жорстка політика уряду країни. Приміром, Китай планує ввести нову квоту, згідно з якою кожна провінція має встановити на свій території сонячні установки потужністю не менше 5,3 ГВт.

Зростання галузі сонячної енергетики в Японії дещо сповільниться у 2016 році, що викликано зменшенням тарифів на традиційні джерела енергії в країні.

Що стосується Європи, то «сонячне» лідерство у наступному році належатиме Великобританії, після якої йтимуть Німеччина та Франція. Однак, більших якісних прогнозів Mercom Capital давати не беруться у зв’язку з невизначеністю деяких питань після нещодавнього проведення кліматичної конференції ООН.

Як очікують аналітики, Індія має здивувати у наступному році. Як відомо, прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді запросив близько 110 країн приєднатися до так званого Міжнародного агентства з сонячної політики (InSPA). Організація буде виступати в якості платформи для країн світу, щоб поділитися технологіями і не покладатися на дорогі рішення з ЄС і США. Експерти в галузі енергетики вже заявили, що в такий спосіб Індія хоче позиціонувати себе як ключового гравця на глобальному сонячному ринку і остаточно змістити вектор розвитку сонячної генерації в країни, що розвиваються.

Mercom Capital також пророкує подвоєння сонячних потужностей Індії в 2016 році – потужність нових сонячних установок має становити щонайменше 3,6 ГВт. Однак у порівнянні з трійкою світових лідерів, це дуже незначний результат. До того ж, аналітики Mercom не впевнені, що у наступному році Індії вдасться наростити сонячні потужності до 12 ГВт, як пообіцяв прем’єр-міністр країни на конференції ООН в Парижі.

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Встречи Technopark Digital.Evenings буду…

20-06-2012 Светлана - avatar Светлана

В прошлую пятницу открылась серия неформальных встреч Technopark Digital.Evenings, организуемых Технопарком Сколково совместно с Futurussia Сколково в МГТУ им. Баумана. В дружеской обстановке вечеринки, общались и обменивались друг с другом...

Новий чіп не дозволяє заглушати радіосиг…

14-01-2016 Олена - avatar Олена

Новий чіп не дозволяє заглушати радіосигнали

Агентство передових оборонних дослідницьких проектів США (DARPA) розробило чіп, який повністю захищає пристрої від радіочастотних атак, пише інтернет-портал Gizmodo. Новий пристрій приймає аналогові сигнали і перетворює їх на цифрові. Ґаджет працює...

Українсько-турецька співпраця за участю …

07-02-2016 Олена - avatar Олена

Українсько-турецька співпраця за участю ПНУ імені Василя Стефаника

Нещодавно делегація ПНУ імені Василя Стефаника в складі проректора з наукової роботи, професора Андрія Загороднюка, директора наукового парку «Прикарпатський університет» Романа Бубни та директора спільного українсько-турецького проекту у рамках наукової...