Науковець із ЛНУ ім. Івана Франка отримав міжнародне визнання своїх наукових досягнень

Yaroslav ShpotukМолодий учений із Львівського національного університету імені Івана Франка Ярослав Шпотюк цього року став першим представником Університету, який паралельно навчався в аспірантурі ЛНУ та Університету Ренн 1 (Французька Республіка) і нещодавно отримав дипломи про здобуття вченого звання кандидата фізико-математичних наук ЛНУ ім. Івана Франка та доктора філософії Університету Ренн 1.

Науковець був учасником дослідного проекту «Розроблення оптичних сенсорів для ранньої діагностики патологій» («Development of optical sensors for early stage diagnosis of pathologies») у межах програми «Люди» (фонд Марії Кюрі) Сьомої рамкової програми Європейського союзу FP7–PEOPLE–2010–ITN – «Скло та керамічні композити для високотехнологічних застосувань» (шифр проекту «GlaCERCo»).

Результатом навчання Ярослава Шпотюка стала дисертація на тему: «Ефекти метастабільності у фізичних властивостях халькогенідних склуватих напівпровідників», яку він підготував під керівництвом декана факультету електроніки, професора Ігоря Половинка, начальника відділу інфрачервоної сенсорики лабораторії скла та кераміки Університету Ренн 1, професора Бруно Бароу та доктора Кетрін Бушард-Пледель.

25 березня 2015 року на засіданні Вченої Ради Львівського університету Ректор Володимир Мельник вручив Ярославу Шпотюку диплом кандидата фізико-математичних наук. А в квітні відбулося вручення українському науковцю диплома доктора філософії Університету Ренн 1 вже у Франції.

Незважаючи на те, що диплом європейського університету дає Ярославові можливість надалі працювати у країнах ЄС, України він покидати не хоче і планує продовжити свою наукову діяльність саме на батьківщині.

За інформацією прес-центру ЛНУ ім. Івана Франка

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

РВК подводит предварительные итоги своей…

28-12-2012 Светлана - avatar Светлана

В своей инвестиционной деятельности РВК учитывала общие экономические условия, сложившиеся на российском и глобальном рынке в 2012 году. Особое внимание было уделено разработке новых инвестиционных инструментов, повышению качества отбираемых для...

Кабінет Міністрів прийняв розпорядження …

27-11-2013 Anna - avatar Anna

Кабінет Міністрів прийняв розпорядження «Про підписання Спільної заяви про співробітництво в галузі розширення дії супутникових систем функціонального доповнення EGNOS на територію України між Урядом України та Європейською Комісією»

Кабінет Міністрів на своєму засіданні прийняв розпорядження «Про підписання Спільної заяви про співробітництво в галузі розширення дії супутникових систем функціонального доповнення EGNOS на територію України між Урядом України та Європейською...

Науковий симпозіум з міжнародною участю …

09-07-2015 Anna - avatar Anna

Науковий симпозіум з міжнародною участю «Мозок та стрес»

Державна установа «Інститут неврології, психіатрії та наркології НАМН України» та науково-практичне товариство неврологів, психіатрів та наркологів України повідомляють про проведення наукового симпозіуму з міжнародною участю «Мозок та стрес», який відбудеться...