Україна вміє виробляти оптику високої якості - Олександр Яременко

На минулому тижні у Франції пройшла найбільша в світі міжнародна виставка озброєння і військової техніки Eurosatory 2014. Україну на ній традиційно представляв ДК «Укроборонпром». Вперше свою продукцію в павільйонах Paris Nord Villepinte представила приватна українська компанія Thermal Vision Technologies (TVT), яка спеціалізується на розробці й виробництві сучасної оптоелектроніки. Її керівник Олександр Яременко поділився враженнями про участь у Eurosatory 2014 з кореспондентом Укрінформу.

- Ваша компанія привезла свої розробки на Eurosatory 2014 вперше. Як визріла ідея?

- Справді, тут ми вперше. Хоча постійно беремо участь в інших світових виставках, таких як IDEX (ОАЕ), ARMS & Hunting і INTERPOLITEX (Росія), «Зброя і Безпека» (Україна), IWA Outdoor Classic (Німеччина), КADEX (Казахстан) та інші. Про Eurosatory ми чули багато. Не встояли перед спокусою привести до Парижа наших дружин (сміється). А якщо серйозно, ми тут - щоб вивчити нові тенденції сегменту, в якому працюємо, представити можливості TVT і, звичайно, знайти нових партнерів.

- Кілька слів про TVT ...

- Нашій компанії цього року виповнюється 5 років, центральний офіс знаходиться в Києві. Протягом усього цього часу ми займали свою нішу на ринку приладів для мисливців, наприклад, виробляли тепловізійний приціл для полювання на вовка. Бізнес розширювався, і з часом ми стали виконувати контракти з американськими і канадськими компаніями.

- Хто працює у вашій команді?

- У нашому колективі є спортсмени - стрілки, люди досвідчені, обізнані, як стріляти й влучати, є військові інженери, які знають, як працює оптичний пристрій, здатні його спроектувати й виготовити, програмісти, які успішно створюють «софт». Багато в чому нашому розвитку допомагає зворотний зв'язок із замовниками, який ми намагаємося постійно підтримувати.

- З чим завітали на Eurosatory-2014?

- У Париж з новинок ми привезли армійський багатофункціональний приціл з далекоміром - це унікальний прилад. Військові та мисливці, що користуються подібними технологіями, знають, що іноді за високої вологості складно визначити відстань до цілі, спостерігаючи її в приціл. У приладі є вбудований автономний далекомір, що працює по провідному або бездротовому каналу зв'язку. Приціл дозволяє за лічені секунди визначати дальність до цілі й автоматично виставляти прицільну мітку на потрібну відстань. Це багатофункціональний і зручний прилад, що дозволяє вести відеозапис та вносити балістичні поправки.

Ще один наш прилад, який був представлений - насадка, яка використовується з денною оптикою. Ми представили новий бинокуляр з далекоміром, що дозволяє виявити силует людини на відстані до 2,2 тис. метрів.

- Чим відрізняється ваша продукція від їй подібної, що представлена на виставці?

- На мій погляд, основні відмінності в підході до якості зображення. Ми не економимо на комплектуючих. Особливу увагу приділяємо дизайну та ергономіці, простоті використання й функціональності приладу. До нашого стенду підходили провідні світові виробники й дуже дивувалися, що Україна має можливості виробляти техніку подібної якості. Наша компанія щорічно випускає 3-4 нових вироби.

- Хто поставляє комплектуючі до ваших виробів?

- Розробкою й виробництвом всієї лінійки приладів займається київська компанія. Ми використовуємо все краще, що є на сучасному ринку. З базових комплектуючих ми використовуємо ізраїльські об'єктиви й американські кріплення провідних виробників. Все інше спроектовано й виробляється в Україні.

- У які країни реалізуєте продукцію?

- Україна, країни СНД, Європа, США, Канада, Англія. У нас багато замовлень з інших країн, які ми поки не в силах виконати. По суті, TVT - це інженерний центр, для виробництва ми орендуємо площі на київських заводах. Будемо розширюватися.

- Враховуючи ситуацію з оснащенням Збройних Сил та інших силових структур, чи плануєте в цьому контексті вести діалог з українським урядом?

- Силові структури на нас увагу вже звернули. Ми проводили презентації, й наш продукт їм сподобався, проблема тільки в бюрократичних заковиках.

Ми бачимо для себе можливості розвитку, і не тільки в сегменті стрілецького озброєння й оптики. Ми плануємо перейти до більш складних систем. Наприклад, підвісні системи й бортове обладнання для літальних і наземних апаратів, в т.ч. і безпілотних. Будемо розвивати цей перспективний напрямок.

Матеріали Укрінформу.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Українська наука як фактор розвитку циві…

30-11-2015 Олена - avatar Олена

Українська наука як фактор розвитку цивілізації

У сучасних умовах, коли ключовими факторами розвитку цивілізації стають знання і високі технології, незаперечним є той факт, що найважливішу роль у розвитку суспільства відіграє людський потенціал. Показником національного багатства в...

Microsoft намерен вложить в центр разраб…

22-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Корпорация Microsoft инвестирует в ближайшие несколько лет десятки миллионов долларов в программу исследований и разработок "Сколково", объявили их представители на совместной пресс-конференции в понедельник.

Молоді вчені у Херсоні провели міжнародн…

24-04-2015 Anna - avatar Anna

Молоді вчені у Херсоні провели міжнародну науково-практичну конференцію

Молоді вчені на базі Інституту зрошуваного землеробства НААН у Херсоні провели міжнародну науково-практичну конференцію. У заході прийняли участь представники РНДУП «Поліського інституту рослинництва», (Білорусь) та «Російського науково-дослідницького інституту проблем меліорації»,...