Відбувся перший Літній форум молодих учених України

MON rada molod vchenyhНещодавно в Одесі відбувся перший Літній форум рад молодих вчених (Summer Young Scientists Forum), у якому взяли участь близько 100 молодих вчених – лідерів наукового співтовариства більшості регіонів України.

У програмі Форуму були передбачені сесії різної проблематики. Особливі дискусії відбулись навколо проблем академічної мобільності, складності оформлення стажування за кордоном, нових вимог до отримання вчених ступенів і звань та ін.

Вітального листа учасникам Форуму надіслала Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, у якому зазначила, що розвиток України як успішної інноваційної європейської держави сьогодні залежить від поступу науки, активності учених і консолідації освіти, науки із сектором реальної економіки. Надзвичайно важливою задачею сьогодні є розвиток міжсекторальної співпраці та академічного партнерства, обмін досвідом, суспільний діалог стейкхолдерів у контексті викликів, що формуються перед молодими вченими, тому такий Форум є знаковою подією в Україні.

Голова Ради ректорів Одеського регіону Сергій Степаненко, відкриваючи Форум, порадив учасникам бути активними, спілкуватись і добиватись реалізації своїх прав, об’єднуючись у громади, які суттєво підвищать можливості наукової молоді впливати на державні процеси у науковій сфері.

Рада молодих учених при МОН України була представлена делегацією – Сергій Попов, Ірина Дегтярьова, Юлія Овчиннікова, Олександр Лайко, Володимир Чубай, Роман Жебчук, Володимир Стефінін, Андрій Пелехатий – на чолі з головою Ради Юрієм Кращенком, який презентував діяльність Ради та поділився досягненнями щодо захисту прав молодих учених, особливостями імплементації Закону України «Про наукову й науково-технічну діяльність», запровадження першого в Україні конкурсу наукових проектів для молодих учених та запросив наукову молодь долучатися до роботи в радах молодих учених, і в тому числі при МОН.

Ірина Дегтярьова, як член Правління Європейської ради аспірантів і молодих учених, привітала учасників від імені Євродоку і представила діяльність європейського співтовариства рад молодих науковців та участь Ради молодих учених при МОН у його роботі.

Зацікавленість учасників Форуму викликала секція «Мобільність науковців: стажування за кордоном, міжнародні конференції». Запрошені колеги з фонду DAAD, ДФФД, учасники програм Фонду Гумбольдта, спеціалісти з НКП ERASMUS, ERASMUS +, HORIZON 2020 поділилися досвідом і рекомендаціями щодо участі в найбільш релевантних програмах для молодих вчених.

Голови та представники рад молодих учених презентували досвід діяльності своїх організацій, успішні проекти та напрямки роботи, таким чином окресливши можливі шляхи розвитку Рад молодих вчених різних рівнів.

Учасники Форуму висловили вдячність Одеській раді молодих учених й її голові Світлані Декіній за ініціативу проведення та організацію Форуму.

Захід організований Одеською обласною радою молодих вчених, Радою молодих учених при Міністерстві освіти і науки України, Радою молодих вчених Національної академії наук України, Харківською обласною радою молодих вчених і спеціалістів, Радою молодих вчених Дніпропетровської області, Радою молодих вчених Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Радою молодих вчених Інституту економіки і менеджменту Національного університету «Львівська політехніка».

Форум пройшов за підтримки Міністерства освіти і науки України, Південного наукового центру НАН і МОН України, Ради ректорів Одеського регіону, департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації, Одеського обкому профспілки працівників освіти і науки, коворкінгового простору Impact HUB Odessa.

За інформацією Ради молодих учених при МОН

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Українські вчені підвищують ефективність…

02-11-2015 Олена - avatar Олена

Українські вчені підвищують ефективність сонячних панелей за кордоном

Вчені Чернігівського державного технологічного інституту у співпраці з естонцями розробили модульні перетворювачі для фотоелектричних панелей, здатні суттєво підвищити ефективність системи під час затінення та змінних погодних умов. Як зазначає Олександр Велігорський,...

Лазер і лазерні вимірювачі у промисловос…

10-04-2015 Anna - avatar Anna

Лазер і лазерні вимірювачі у промисловості, медицині та війську

Про унікальну розробку - цифрові пірометричні приймачі вимірювання - та сфери їх застосування науковці Інституту фізики НАН України розповіли у передачі "Золотий запас України" телеканалу БТБ. Сучасне виробництво важко уявити без...

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

08-09-2015 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 04.09.-08.09.2015 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...