ХНЕУ імені С. Кузнеця у міжнародному проекті ERASMUS+ MASTIS

XNEU KuznecНещодавно у Відкритому Міжнародному Університеті соціальних досліджень Гвідо Карлі (LUISS Guido Carli Free International University for Social Studies, Italy) відбувся семінар, присвячений питанням підвищення якості освіти в галузі інформаційних систем.

Зустріч партнерів із провідних європейських та українських університетів відбулася в межах міжнародного проекту ERASMUS+ MASTIS «Створення сучасної магістерської програми в галузі інформаційних систем», 561592-EPP-1-2015-1- FR-EPPKA2-CBHE-JP, національним координатором якого є ХНЕУ імені С Кузнеця.

Проведений семінар, який є частиною діяльності в межах першого робочого пакету проекту MASTIS, було спрямовано на виявлення існуючих освітніх шляхів і підходів, що використовуються для навчання магістрів в області інформаційних систем (ІС) в країнах-партнерах проекту, з метою їх гармонізації та розповсюдження провідного досвіду. Крім того, особливу увагу було приділено ознайомленню з підходами та представленню результатів щодо дослідження потреб сучасного ринку праці в спеціалістах в області ІС та проведення аналізу вимог зацікавлених сторін до магістрів із метою перегляду поточного профілю компетентностей та навчальних програм.

Представники університетів-партнерів та професійних асоціацій Франції, Німеччини, Італії, Литви, Норвегії, Швеції, Словенії, України та Чорногорії, працювали протягом трьох днів. У ході консорціуму презентації результатів роботи чергувались з інтерактивними тренінгами. Обговорення та дискусії були зосереджені на вимогах до компетентністного профілю магістра, навчальних дисциплін, що забезпечують досягнення результатів навчання, а також на питаннях стосовно існуючих практик і потреб у підготовці ІТ-фахівців у різних країнах.

Робота семінару розпочалася з аналізу вимог ринку праці до магістра в області ІС. Зростаюча поширеність цифрових технологій зумовлює необхідність зміни способів оброблення інформації та управління бізнесом, які використовують сучасні організації. Одним з партнерів проекту – AICA (Associazione Italiana per l'Informatica ed il Calcolo Automatico) було проілюстровано можливості електронної платформи e-CF для розроблення анкети для збору даних від роботодавців України та Чорногорії.

Увагу було зосереджено на аналізі існуючих програм та навчальних дисциплін в області інформаційних систем, які зібрані на порталі Eduglopedia. Зокрема, була відзначена необхідність у впровадженні міждисциплінарних навчальних дисциплін, які охоплюють як технічні, так й управлінські підходи до розроблення та впровадження інформаційних систем.

Наступна тема, яка набула широкого обговорення під час семінару, була присвячена використанню освітніх інновацій та модернізації методів навчання. В ході семінару було представлено та обговорено досвід інноваційних освітніх практик з управлінської, технологічної, педагогічної і дидактичної точок зору. У зв'язку із цим, команда LUISS представила новітні ініціативи, пов'язані з використанням інструментів і цифрових платформ для спільного навчання та розвитку відкритих онлайн курсів. Жваве обговорення викликала така інноваційна освітня технологія, як трансформативне навчання, презентована запрошеним професором Marlei Pozzebon до LUISS з університету Монреаля (HEC Montreal and FGV San Paolo). Цей освітній підхід було апробовано на практиці за допомогою інтерактивного сеансу, в якому представники консорціуму університетів-партнерів намагалися трансформувати навчальний план своїх курсів.

На семінарі були представлені презентації учасників консорціуму, що відповідають за робочі пакети підготовчої стадії проекту. Також були обговорені питання щодо подальшої взаємодії у підготовці навчального плану магістрів з інформаційних систем, проектного та фінансового менеджменту проекту.

Контактна інформація:

Генеральний менеджер проекту: проф. Жан-Юг Шоша, координатор, Університет Ліон-2,

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.,

телефон +33 6 78 98 12 06.

Координатор проекту в Україні: проф. Золотарьова І.О., Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця,

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.,

телефон +380577020202.

За інформацією ХНЕУ імені Семена Кузнеця

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Чиновники вже місяць освоюють е-докумен…

01-08-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Вже місяць, з першого липня, між Кабінетом Міністрів та центральними органами виконавчої влади частковий документообіг відбувається в електронній формі.

Основу клейкої стрічки для космонавтів с…

17-08-2015 Олена - avatar Олена

Основу клейкої стрічки для космонавтів складе геккон

Група спеціалістів з NASA закінчує роботу зі створення незвичайного клейкого матеріалу з унікальними властивостями щодо присмоктування до різних поверхонь. Головною особливістю цього продукту є здатність до клейкості навіть в умовах невагомості....

Новый лазер от JILA отличается уникальн…

13-04-2012 Олена - avatar Олена

Новый лазер от JILA лишен этого недостатка, поскольку фотоны в нем надолго не задерживаются. Атомы постоянно излучают синхронизированные фотоны, но в очень небольшом количестве. При этом почти все фотоны улетают...