У КНЕУ відбувся IV Міжнародний бізнес-форум «Наука-бізнес-освіта: стратегічне партнерство»

KNEU9 червня 2016 року в ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана» відбувся IV Міжнародний бізнес-форум «Наука – бізнес – освіта: стратегічне партнерство».

За чотири роки Міжнародний бізнес форум у КНЕУ перетворився на щорічний майданчик для обговорення і розробки перспективних напрямків і механізмів інтеграції інтелектуального потенціалу університету і сфери бізнесу для інноваційного розвитку національної економки. Його організатори відзначають: «Цьогорічний бізнес-форум став тим унікальним майданчиком, де зустрілися інтелектуальні, винахідливі та талановиті люди, які небайдужі та готові до змін. Форум значною мірою розширив кругозір та надав можливість отримати натхнення і свіжі, креативні ідеї, де учасникам вдалося не лише познайомитись, але й почути один одного та отримати інноваційний досвід».

Пріоритетними завданнями бізнес-форуму вже традиційно є активізація співпраці між університетом та представниками різних сфер бізнесу, розвиток партнерської мережі підготовки нової генерації фахівців з економіки, розробка механізмів реалізації інтелектуальних продуктів університету в практиці функціонування бізнес-структур. Однак у фокусі уваги при проведенні IV Міжнародного бізнес-форуму особливе місце посідали питання визначення і врахування сучасних трендів у бізнесі та тих викликів, що сьогодні постають перед вищою школою, і, як наслідок, зумовлюють нові вимоги до підготовки сучасних фахівців з економіки і менеджменту.

Бізнес-форум відбувся у формі панельних дискусій. Формат його проведення передбачав роботу двох ключових панелей. Перша з них була присвячена надзвичайно актуальній темі «Університетський викладач: погляд бізнесу». Під час її проведення представники бізнесу і професійних асоціацій обговорювали разом із університетською спільнотою такі важливі для її подальшого розвитку питання, як модель компетенцій сучасного викладача, бізнес-тренди як виклики викладачам, інноваційні тренди в освіті, програми стажування викладачів і їх знайомство із кращими вітчизняними практиками та ін. Йшлося про те, що при підготовці сучасного фахівця важлива не лише ґрунтовна його теоретична підготовка. Не менш важливим завданням для вищої школи є врахування надзвичайно динамічних змін, що мають місце у сучасному бізнесовому житті, та формування комплексу таких компетентностей, що дадуть змогу випускникам бути конкурентоздатними на ринку праці у перспективі. Тому особливо важливою є розробка моделі компетентностей викладачів із обов’язковим залученням представників сфер бізнесу.

Друга панель була присвячена обговоренню розриву в очікуваннях роботодавців та випускників. Учасники заходу обговорили результати досліджень, у яких компаніях бажають працювати випускники, питання щодо першого місця роботи, функцій і ролі молодого фахівця, а також очікування від нього з боку роботодавця, еволюцію поглядів у системі «студент – фахівець – роботодавець». При цьому особлива увага приділялася питанням формування у випускників системи соціальних цінностей, комунікаційних навичок та інших «soft skills», важливих для отримання першого місця роботи незалежно від професійного спрямування підготовки в університеті.

Паралельно з роботою двох основних панелей цьогорічний формат бізнес-форуму також передбачав роботу ще двох додаткових секцій. Перша з них стосувалася обговорення питань модернізації освіти та державного управління. Її учасники намагалися визначити, якими вміннями і компетентностями має бути сучасний державний службовець та які з них має формувати система вищої освіти у контексті реформування державної служби, що наразі відбувається в Україні.

Актуальними темами дискусій на іншій панелі були питання формування компетентностей майбутніх банкірів, а також навчальних планів їх підготовки з позицій роботодавців, запровадження професійних стандартів у банківській сфері, стажування викладачів та студентів, системи перепідготовки і підвищення кваліфікації для банківської системи, а також напрямків модернізації банківської освіти в Україні загалом.

Учасниками бізнес-форуму були представники більше 100 вітчизняних і зарубіжних компаній, громадських і професійних організацій, органів державного управління, а також успішні випускники університету, студенти старших курсів і представники викладацького складу університету.

За результатами проведення IV Міжнародного бізнес-форуму сформований пакет пропозицій щодо співробітництва Київського національного економічного університету з його компаніями-учасницями, зокрема, у розрізі організації стажування і бізнес-турів на успішні підприємства для кращих викладачів університету. Також заплановане створення постійно діючих центрів партнерської взаємодії з представниками різних сфер бізнесу у контексті реалізації інших спільних проектів.

За інформацією ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана»

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Сергій Квіт: Міносвіти тісно співпрацює …

17-09-2015 Олена - avatar Олена

Сергій Квіт: Міносвіти тісно співпрацює з представниками IT- галузі

Про це повідомив Міністр освіти і науки України Сергій Квіт під час Українського Software Development Форуму 3.0, який відбувається 17 вересня 2015 року у Торгово-Промисловій Палаті України. Під час виступу Міністр...

журнал НАУКА СЬОГОДНІ №5-6 (2012)

17-02-2012 Олена - avatar Олена

журнал НАУКА СЬОГОДНІ №5-6 (2012)

Наука сьогодні №5-6 (2012) скачати Видання «Наука сьогодні». Періодичність: двічі на місяць. Метою журналу є забезпечення оперативною інформацією про події, здобутки, досягнення у сфері фундаментальних і прикладних наук, високих технологій як управлінських...

Вітчизняні зварювальні технології корист…

25-09-2012 Светлана - avatar Светлана

16 вересня 2012 р. відбулася зустріч президента Національної академії наук України академіка Б.Є. Патона з делегацією провінції Гуандун (Китайська Народна Республіка) на чолі з губернатором провінції п. Чжу Сяодань.