ХVІІІ щорічна Міжнародна науково-практична конференція «Безпека інформації у інформаційно-телекомунікаційних системах»

inf techn2Днями у Києві відбулася ХVІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Безпека інформації у інформаційно-телекомунікаційних системах», організована Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України.

У роботі взяли участь понад 70 фірм та організацій. Серед учасників конференції – представники органів влади, міністерств та відомств, науковці, провідні спеціалісти в сфері телекомунікацій і захисту інформації, підприємці, керівники та представники бізнесу.

Упродовж двох днів активної роботи у рамках конференції було проведено пленарне засідання, круглий стіл, семінар та 3 тематичні секції. Наголошувалось, що освітня і наукова діяльність у сфері захисту інформації має залишатися пріоритетною в розвитку інформаційно-технологічного суспільства і підвищення інтелектуального потенціалу нації.

Учасники конференції неодноразово підкреслювали необхідність консолідації зусиль усіх зацікавлених суб’єктів при розв’язанні завдань зі зміцнення міжнародного співробітництва в сфері безпеки інформації, нормативно-правового забезпечення захисту інформації, розробки нових стандартів вищої освіти і професійного стандарту, а також упровадження міжнародних стандартів у галузі захисту інформації та підготовки висококваліфікованих кадрів.

Були обговорені проекти стандартів підготовки бакалаврів за спеціальністю 125 “Кібербезпека” (доповідачі БабенкоТ.В., Національний гірничий університет, м. Дніпро; Оксіюк О.Г., КНУ ім.Т.Шевченка) та магістрів (доповідач Качинський А.Б., НТУУ «КПІ»). Рекомендовано доопрацювати проект стандарту вищої освіти освітнього ступеня «бакалавр» та погодити його з вищими навчальними закладами, які здійснюють підготовку фахівців за спеціальністю «Кібербезпека»; обговорити проект стандарту вищої освіти освітнього ступеня «магістр» на черговому засіданні підкомісії НМК.

За результатами засідання прийняте рішення звернутися до уряду з пропозицією внесення змін до постанови КМУ № 266 від 29.04.2015 щодо доповнення «Переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти» окремою галуззю знань «Інформаційна безпека» зі спеціальностями «Безпека інформаційно-комунікаційних технологій», «Системи технічного захисту інформації», «Управління інформаційною безпекою».

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Відбулося розширене засідання Координаці…

25-10-2013 Anna - avatar Anna

Відбулося розширене засідання Координаційної ради з організації спільних робіт ДП «Конструкторське бюро «Південне» ім. М.К. Янгеля» і наукових установ НАН України

22 жовтня 2013 року відбулося розширене засідання Координаційної ради з організації спільних робіт Державного підприємства «Конструкторське бюро «Південне» ім. М.К. Янгеля» і наукових установ Національної академії наук України, присвячене 90-річчю...

До уваги учасників конкурсу проектів ДФФ…

05-03-2014 Anna - avatar Anna

Враховуючи те, що процес підготовки і подання конкурсних запитів був ускладнений з незалежних від ДФФД обставин, термін подання проектів продовжено до 17 березня включно.

Новосибирская область преуспела в инкуба…

28-09-2012 Олена - avatar Олена

 28.09.2012 В соответствии с опубликованной на официальном сайте Сибирского федерального округа информацией восемь сибирских регионов уже задействовали уникальный и действенный механизм поддержки новых устойчивых предприятий – бизнес-инкубирование.