У Житомирському державному університеті імені Івана Франка відкрили Ресурсний центр зі сталого розвитку

GDU27 квітня 2016 року в конференц-залі Житомирського державного університету імені Івана Франка в рамках Спільного Проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" презентували університетський Ресурсний центр зі сталого розвитку.

Метою діяльності центру є активізація науково-дослідної діяльності університету та сприяння реалізації міжнародних програм по сталому регіональному розвитку.

На відкритті та презентації центру були присутні представники ПРООН – спеціаліст з моніторингу та зв'язків з громадськістю Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнований на громаду» Світлана Слабінська та координатор проекту ЄС та ПРООН в Житомирській області «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІІ» Георгій Федорук. Від ЖДУ імені Івана Франка – ректор Петро Саух, проректор з навчальної роботи Лариса Янович, координатор Ресурсного центру ЖДУ, завідувач кафедри менеджменту і адміністрування Ольга Карпюк, викладачі та студенти.

"Відкриття такого центру нарешті дозволить університету посісти належне місце у мережі ресурсних центрів зі сталого розвитку ПРООН, що працюють задля розвитку інститутів громадського суспільства у різних містах України", – коментує ректор ЖДУ Петро Саух.

Під час проведення заходу були представлені проекти Програми розвитку ООН, показано роботу ЖДУ імені Івана Франка з міжнародними програмами і проектами, обговорені питання розвитку місцевої громади, сталого розвитку Житомирського регіону, можливість співпраці університету з ПРООН, представниками влади, бізнесу, а також представлений план роботи Ресурсного центру зі сталого розвитку на 2016 рік.

Ресурсний центр створює майданчик для співпраці університету із громадськими організаціями, бізнесом та місцевими органами влади в галузі забезпечення реалізації принципів сталого розвитку у різних сферах життєдіяльності українського суспільства в період критичного реформування. Плідна співпраця залучених сторін передбачає впровадження результатів значної кількості наукових досліджень в галузі сталого розвитку, що реалізуються.

Просвітницьку діяльність Центру заплановано здійснювати шляхом реалізації проектів та проведення тренінгів, семінарів та інших просвітницьких заходів щодо розвитку соціальної, економічної і структурної перебудови регіону. Маючи на увазі провідну роль студентства у майбутньому впровадженні принципів сталого розвитку, в Центрі планується забезпечити участь студентів у конкурсах наукових праць та конференціях з проблематики сталого розвитку, організацію та проведення конференцій, круглих столів, навчальних та навчально-методичних семінарів та інших форм організації науково-дослідної роботи з проблематики сталого розвитку.

Центр відкритий до співробітництва також із сторонніми неурядовими організаціями в аспекті консультування щодо розробки проектів на отримання міжнародного фінансування, організаційної та методичної допомоги у здійсненні заходів з реалізації регіональних та інших цільових програм.

За інформацією ЖДУ ім. Івана Франка

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Міжнародна Бізнес-конференція «Розвиток …

23-09-2013 modrbysws - avatar modrbysws

 Конференція відбувається в рамках осіннього Міжнародного будівельного форуму і присвячена практичним аспектам впровадження енергозберігаючих заходів з використанням альтернативних та відновлювальних джерел енергії.  Мета – надати об’єктивну інформацію про економічну ефективність пропонованих...

Конференція «Мiкро- та нанонеоднорiднi м…

17-09-2015 Олена - avatar Олена

Конференція «Мiкро- та нанонеоднорiднi матеріали: моделі та експеримент» (INTERPOR’15)

22-24 вересня 2015 року в Національному університеті «Львівська політехніка» відбудеться науково-технічна конференція «Мiкро- та нанонеоднорiднi матерiали: моделi та експеримент» (INTERPOR’15). Організатори конференції: Центр математичного моделювання Інституту прикладних проблем механіки і...

ЄС створив єдину мережу дослідних лабора…

23-12-2015 Олена - avatar Олена

ЄС створив єдину мережу дослідних лабораторій з розвитку галузі європейської біоенергетики

Відтепер біоенергетична галузь країн ЄС має запрацювати по ще більш новим стандартам. Новий проект, заснований владою Євросоюзу, полегшив дослідникам доступ в лабораторії, де вони зможуть випробувати біопаливо наступного покоління. Завершений в...