Винахід науковців черкаського інституту отримав перемогу у Всеукраїнському конкурсі

cherkasy pozhezh bezpeka22 квітня під час урочистостей з нагоди святкування Міжнародного дня інтелектуальної власності у Центральному будинку офіцерів Збройних Сил України в місті Києві відбулося нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу «Винахід року – 2015».

Авторський колектив від Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України представляв майор служби цивільного захисту Андрій Березовський.

Конкурс «Винахід року» проводиться Державним підприємством “Український інститут інтелектуальної власності” (Укрпатент) під егідою Державної служби інтелектуальної власності України з метою популяризації винахідницької діяльності серед широких верств науково-технічної громадськості України, заохочення роботодавців до впровадження у виробництво результатів інтелектуальної праці, а також для виявлення найбільш талановитих та перспективних розробок і привернення до них уваги як вітчизняних, так й іноземних підприємців та інвесторів. Конкурс є відкритим для підприємств, установ, організацій, дослідницьких груп незалежно від їх відомчої підпорядкованості, форм власності та місця знаходження, а також для індивідуальних винахідників. Функції Оргкомітету конкурсу покладено на відділення інновацій Укрпатенту, яке виконує науково-методичне та організаційне забезпечення Конкурсу.

Прийом конкурсних матеріалів у 2015 році розпочався 05 жовтня й тривав до 10 грудня. Протягом цього періоду проходила активна інформаційно-рекламна кампанія.

Усього на конкурс у 2015 році подано 394 роботи, серед яких 161 винахід і 233 корисні моделі, що становить 41 % і 59 % відповідно. Також варто зазначити, що 315 конкурсних робіт (80 % від загального обсягу) було подано вищими навчальними закладами України.

У підсумку до фінальної частини Конкурсу вийшло 285 робіт.

Результати повторної оцінки ретельно проаналізувала Експертна рада. Усі роботи, які дійшли до фінальної частини, розглядалися як претенденти на перемогу в абсолютній категорії «Кращий винахід року», «Краща корисна модель», «Кращий винахід року серед молоді», «Краща корисна модель серед молоді».

Винахідники ЧІПБ для участі у конкурсі подали два патенти на винаходи:

1. №109809 «Спосіб попередження небезпеки ураження електричним струмом при гасінні пожеж» (авторський колектив: Віталій Томенко, Станіслав Тараненко, Олег Землянський, Олександр Землянський, Віктор Вихристенко);

2. № 107964 «Вогнезахисна полімерна композиція» (авторський колектив: Андрій Березовський, Ігор Маладика, Юрій Попов, Наталія Саєнко, Роман Биков, Василь Кришталь).

За результатами другого туру патент на винахід № 107964 визнаний кращим у номінації «Кращий винахід – 2015 в Черкаській області».

Вітаємо наших колег – переможців Всеукраїнського конкурсу «Винахід року» і бажаємо їм натхнення, творчої наснаги, успіхів у створенні та впровадженні інноваційних розробок!

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

У Чернівецькому національному університе…

15-10-2015 Олена - avatar Олена

У Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича було проведено виїзне експертне засідання Вишеградської четвірки

13 жовтня 2015 року в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича відбулась Міжнародна конференція Вишеградської групи (V4 – Чеська Республіка, Угорщина, Республіка Польща, Словацька Республіка). Тема виїзного засідання: «В4-Україна: Чернівецька...

Завершено буріння найглибшої свердловини…

03-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

КИЇВ. 29 квітня. УНН. Японці пробурили найглибшу підводну свердловину у світі: її загальна глибина склала 7740 метрів, що стало новим світовим рекордом для наукових глибинних бурінь, повідомляють закордонні ЗМІ.

День науки пройшов в Івано-Франківській …

21-05-2013 director - avatar director

День науки пройшов в Івано-Франківській Малій академії наук учнівської молоді

З нагоди Дня науки України та з метою підтримки та стимулювання інтелектуально і творчо обдарованих дітей та молоді, розкриття їхніх природних здібностей, заохочення їх до науково-дослідницької та експериментальної роботи 18...