Київ перейматиме досвід впровадження IT-технологій в енергозбереженні у рамках проекту Smart together

Kyiv GerbКиїв перейматиме міжнародний досвід впровадження розумних технологій у сфері енергозбереження, транспортного забезпечення та громадської комунікації.

Доступ до цінної інформації столиця отримала в рамках проекту Smart together, передає КМДА.

Як зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв за результатами ліонських зустрічей, присвячених реалізації проекту, Київ отримав статус спостерігача.

«Це доступ до всіх технологій, досвіду їх реалізації та інформаційних баз, - пояснює чиновник. – Для міста, яке за деякими параметрами, зокрема, енергозбереженням, залишилось на рівні початку 2000-х, сьогодні вкрай важливо обрати правильний напрямок і оперативно надолужувати втрачене».

Передбачається, що смарт-технології будуть спрямовані на планування містобудування, заощадження енергоресурсів та автоматизацію транспортної системи. Столиця повинна, перш за все, зробити «розумними» моделі управління енергетичним сектором та проектами з енергозбереження, підкреслив Петро Пантелеєв.

"Ми побачили як у сучасному будинку за допомогою планшету, який закріплений за кожною квартирою, можна контролювати енергоспоживання, режим мікроклімату, вимкнення та роботу побутових приладів, - ділиться враженнями чиновник. - Для Києва це високий пілотаж, але планувати створення такої системи на рівні будівель, які є основними споживачами енергоресурсів, необхідно вже зараз».

Наразі технології Smart together вже частково реалізовані у Ліоні, Відні та Мюнхені. В той же час такі міста як Софія, Венеція, Сантьяго-де-Компостела наразі готуються до впровадження таких ініціатив. До речі, разом з Києвом статус спостерігача проекту Smart together отримало також місто Йокогама.

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

July 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

VIZERRA - новый резидент Технопарка «Ско…

29-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Компания VIZERRA получила статус участника проекта создания и обеспечения функционирования Инновационного центра «Сколково» и стала резидентом Технопарка. VIZERRA – разработчик программной платформы для создания интерактивных 3D-моделей. 

10 червня в Харкові пройдуть наукові пік…

07-06-2016 Олена - avatar Олена

10 червня в Харкові пройдуть наукові пікніки: 600 науковців покажуть 5000 експериментів під відкритим небом

10 червня 2016 року в Харкові, в Саду Шевченка, під час п’ятих Наукових пікніків його учасники, а саме більше шести сотень експериментаторів (викладачів і професорів, студентів і учнів, вихователів і...

В Алтайском крае стартует конкурс иннова…

15-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Конкурс инновационных проектов «Новый Алтай» проводится ежегодно.