Київ перейматиме досвід впровадження IT-технологій в енергозбереженні у рамках проекту Smart together

Kyiv GerbКиїв перейматиме міжнародний досвід впровадження розумних технологій у сфері енергозбереження, транспортного забезпечення та громадської комунікації.

Доступ до цінної інформації столиця отримала в рамках проекту Smart together, передає КМДА.

Як зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв за результатами ліонських зустрічей, присвячених реалізації проекту, Київ отримав статус спостерігача.

«Це доступ до всіх технологій, досвіду їх реалізації та інформаційних баз, - пояснює чиновник. – Для міста, яке за деякими параметрами, зокрема, енергозбереженням, залишилось на рівні початку 2000-х, сьогодні вкрай важливо обрати правильний напрямок і оперативно надолужувати втрачене».

Передбачається, що смарт-технології будуть спрямовані на планування містобудування, заощадження енергоресурсів та автоматизацію транспортної системи. Столиця повинна, перш за все, зробити «розумними» моделі управління енергетичним сектором та проектами з енергозбереження, підкреслив Петро Пантелеєв.

"Ми побачили як у сучасному будинку за допомогою планшету, який закріплений за кожною квартирою, можна контролювати енергоспоживання, режим мікроклімату, вимкнення та роботу побутових приладів, - ділиться враженнями чиновник. - Для Києва це високий пілотаж, але планувати створення такої системи на рівні будівель, які є основними споживачами енергоресурсів, необхідно вже зараз».

Наразі технології Smart together вже частково реалізовані у Ліоні, Відні та Мюнхені. В той же час такі міста як Софія, Венеція, Сантьяго-де-Компостела наразі готуються до впровадження таких ініціатив. До речі, разом з Києвом статус спостерігача проекту Smart together отримало також місто Йокогама.

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Наночастицы помогут справиться с внутрен…

09-11-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Опубликовано 8 ноября, 2012 - 02:13 Сотрудники Западного резервного университета Кейза (США) уверены, что вскоре наноразмерные частицы станут основой нового эффективного терапевтического метода, останавливающего внутренние кровотечения.

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

11-12-2013 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 06.-11.12.2013 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...

Підсумки всеукраїнського конкурсу-захист…

23-03-2016 Олена - avatar Олена

Підсумки всеукраїнського конкурсу-захисту студентських наукових робіт в галузі «Нафтова та газова промисловість»

22–23 березня 2016 року в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу відбулось підбиття підсумків конкурсу-захисту студентських наукових робіт в галузі «Нафтова та газова промисловість» 2015/2016. Самостійно підготовлені науково-дослідні роботи студентів...