Відбулося відкриття Донецького наукового центру

lecture

5 лютого 2015 року відбулося урочисте відкриття Донецького наукового центру, який розташовано на території Донбаської державної машинобудівної академії у Краматорську.

У заході взяли участь заступник Міністра освіти та науки України Максим Стріха, віце-президент Національної академії наук України Сергій Пирожков, Голова ради Донецького наукового центру, ректор Донбаської державної машинобудівної академії Віктор Ковальов.

Першим заходом Донецького наукового центру стала Регіональна нарада керівників вищих навчальних закладів, наукових установ Донецької і Луганської областей «Роль науки у відродженні Донбасу».

Ректори ВНЗ Донецької і Луганської областей розповіли про наукові здобутки, що принесуть користь регіону, його технічному і соціокультурному розвитку.

Як було наголошено під час наради, основними завданнями наукового центру є створення регіонального центру з трансферу технологій на підприємства Східної України з метою розвитку машинобудування і високотехнічних неметаломістких виробництв, наукового парку, який сприятиме системі комерціалізації науково-технічних розробок у ланцюжку ВНЗ – науковий парк – підприємства регіону. Центру потрібно вирішити питання створення матеріально-технічної бази для зміцнення потенціалу регіональної науки та участі у міжнародних програмах, а також умов для підвищення рівня підготовки молодих фахівців для підприємств, регіональної екологічної безпеки.

Окрім того, першим кроком відновленого Донецького наукового центру буде створення центрів колективного користування науковим обладнанням і спільними між вищими навчальними закладами науково-дослідними лабораторіями. На сьогодні ДНЦ поглиблює співпрацю з місцевими органами влади і представниками бізнесу та розробляє пріоритетні напрямки діяльності.

Під час візиту до Донбаської державної машинобудівної академії заступник Міністра освіти та науки України Максим Стріха і віце-президент Національної академії наук України, академік Сергій Пирожков прочитали лекції з актуальних проблем науки, техніки й економіки для викладачів, аспірантів та студентів.

Після лекції відбулася екскурсія академією. Гості ознайомились з теоретичними і прикладними науковими роботами вчених кафедр, з діяльністю наукових лабораторій.

Слід зазначити, що у зв’язку з агресією Російської Федерації Донецький науковий центр був переміщений до м. Красноармійську та розташувався на території Красноармійського індустріального інституту. Для подальшого ефективного функціонування 28 грудня 2015 року на засіданні президії НАН України та колегії МОН України було прийнято рішення перевести Донецький науковий центр до м. Краматорську на територію Донбаської державної машинобудівної академії.

За інформацією Донецького наукового центру

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

До 07.09.2015. Оголошується конкурс на П…

26-08-2015 Олена - avatar Олена

До 07.09.2015. Оголошується конкурс на Премію Фонду П.Г. Костюка 2015 року

На премію можуть претендувати молоді вчені (з науковим ступенем кандидата наук), що працюють в Україні, в галузі біомедичних досліджень, з не більш ніж 10-річним стажем роботи після захисту кандидатської дисертації....

Президент оглянув виставку оборонних інн…

15-06-2015 Anna - avatar Anna

Президент оглянув виставку оборонних інновацій українських компаній: Перші зразки дають серйозні підстави для оптимізму

Президент відвідав виставку інноваційних розробок продукції подвійного призначення компаній Мережевого кластеру високих технологій – об’єднання українських компаній, які активно працюють над вирішенням нагальних потреб армії задля підвищення обороноздатності нашої держави. Оглянувши...

Біоенергетики Росії та Німеччини домовил…

20-02-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Національний союз з біоенергетики, відновлюваних джерел енергії та екології (НСБЕ) і німецький Союз Biogasrat підписали угоду про співпрацю Biogasrat - це союз провідних підприємств біогазової галузі Німеччини, під управлінням яких знаходиться...