Кафедра штучного інтелекту ХНУРЕ долучилась до Європейської програми COST

XNURE

Кафедра штучного інтелекту Харківського національного університету радіоелектроніки долучилась до Міжнародного ICT проекту KEYSTONE програми COST (що діє в межах Горизонт 2020), яка має на меті побудувати спільний Європейський науковий простір, підтримуючи для цього співпрацю кращих Європейських вчених і створення ними міцних наукових мереж.

Проект KEYSTONE націлений на запуск і налагодження мережі вчених, які працюють у галузях, пов'язаних з семантичним менеджментом даних (Semantic Web) пошуком інформації, штучним інтелектом, машинним навчанням та обробкою природної мови з метою стимулювання спільних досліджень і передачі нових технологій в області пошуку на основі ключових слів в структурованих джерелах даних.

Зараз Україна не є постійним членом програми, тому може долучатись до консорціумів як країна-сусід тільки в окремих випадках, які детально розглядаються експертами програми і всіма учасниками консорціуму.

Упродовж двох місяців експерти програми оцінювали можливості і потенціал ХНУРЕ і нарешті є позитивна відповідь: участь нашого університету в проекті KEYSTONE офіційно підтверджено. Роль представника від України в проекті і програми COST в регіоні виконуватиме старший викладач кафедри штучного інтелекту, к.т.н. Головянко М.В.

За інформацією ХНУРЕ

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

4-а Харбінська міжнародна виставка науко…

20-01-2012 Олена - avatar Олена

Харбінська міжнародна виставка  науково-технічних досягнень є  одним з найважливіших заходів у сфері міжнародного науково-технічного співробітництва, який організовують кожні два роки Міністерство науки і технологій КНР та уряди провінції Хейлунцзян і...

Язык программирования Go используется дл…

21-09-2012 Светлана - avatar Светлана

Использование Go было замечено при обнаружении вредоносного исполняемого файла, устанавливающего на компьютере троян и бэкдор.

У Каразінському університеті відбулося в…

15-11-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

15 листопада У Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна 14 листопада відбулося урочисте відкриття Інноваційного центру.