У Вінниці створили безпілотник для високоточної 3D-аерозйомки

Vinnica 3D bezpilot

Вінницьке підприємство ДНВП «Геосистема» розробило унікальний безпілотний аерознімальний мультикоптер для проведення високоточної аерозйомки у форматі 3D.

Про це повідомив керівник прес-служби підприємства Валерій Сечко.

«Спеціалісти нашого підприємства розробили унікальний безпілотний аерознімальний мультикоптер для проведення високоточної аерозйомки у форматі 3D. Така розробка у десятки разів здешевить процес аерофотознімання та картографування невеликих за площею об'єктів, таких як кар'єри, ділянки автомобільних доріг, майданчики під забудову та інших об’єктів», - повідомив Сечко.

За його словами, досі в Україні для аерозйомки малих об’єктів використовувались літаки, що суттєво здорожувало вартість робіт.

Розробка вінничан відповідає сучасним світовим тенденціям у своїй галузі й дасть можливість зробити доступнішими послуги аерозйомки зі збереженням необхідної для геодезистів точності на рівні кількох сантиметрів.

На підприємстві вже виготовили дослідний зразок, і в березні розпочнуть випробування апарата. Він може застосовуватись як у мирних цілях, так і для потреб військових.

Державне підприємство ДНВП «Геосистема» активно працює як на внутрішньому ринку, так і на експорт. Так, у грудні 2015 року була профінансована, відповідно до контракту, та відправлена до Китаю партія виготовлених підприємством цифрових аерофотознімальних камер.

Наразі на стадії підписання - контракти з Міністерством оборони на переобладнання аерофотознімальних літаків.

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

22 мая пройдет российско-французский сем…

15-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

22 мая в Париже состоится российско-французский семинар экспертов по теме «Российские инновационные проекты и возможности французского участия в их реализации».

Власти Ростовской области планируют напр…

12-04-2012 Олена - avatar Олена

 Власти Ростовской области могут направить около 2 миллиардов рублей в этом году на поддержку и развитие инвестиционной и инновационной деятельности в регионе. Об этом российским СМИ сообщил представитель министерства промышленности...

Основатель PayPal инвестирует в альтерна…

19-12-2012 Светлана - avatar Светлана

Компания Breakout Labs, принадлежащая одному из создателей платежной системы PayPal Питеру Тилю, инвестировала более 300 тысяч долларов в стартап AVEtec, который занимается проектом создания генератора электричества с так называемым нулевым...