V Міжнародний молодіжний науковий форум «Litteris et Artibus» зібрав молодих вчених України, Польщі та Швеції

Lviv PolitexНаприкінці минулого тижня до Національного університету «Львівська політехніка» з’їхалися молоді вчені з усієї України та з-за кордону, щоб взяти участь у V Міжнародному молодіжному науковому форумі «Litteris et Artibus». Для університету цей захід уже став традиційним, як і для його постійних співорганізаторів – Ради молодих учених при Міністерстві освіти і науки України. Цьогоріч до організації форуму також долучилися молоді польські вчені з Варшавської політехніки.

На урочистому відкритті заходу ректор Львівської політехніки Юрій Бобало зачитав вітання від голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Лілії Гриневич та народного депутата Оксани Юринець. «Саме молоді люди є локомотивом позитивних змін у суспільстві», - наголошувалось у привітанні учасникам форуму колишньої очільниці Ради молодих вчених університету Оксани Юринець.

На пленарному засіданні форуму молоді вчені з України, Республіки Польща та Королівства Швеція обговорювали питання економічної інтеграції України в ЄС, а також особливості застосування безпілотних літальних апаратів, правові аспекти використання електронного підпису.

У межах заходу відбулось 9 тематичних наукових конференцій, присвячених комп’ютерним наукам та інженерії; геодезії, архітектурі та будівництву; енергетиці та системам керування; гуманітарним та соціальним наукам; інженерній механіці, матеріалознавству і транспорту; економіці та менеджменту; хімії та хімічним технологіям; праву, психології та мас-медіа; екології та туризму. На думку організаторів, мультидисциплінарність форуму є його сильною стороною, адже саме наукові колективи, що складаються з представників різних наукових галузей, мають більше шансів створити по-справжньому успішні наукові розробки.

«Litteris et Artibus еволюціонує. Цього разу запропонували новий формат презентацій – постерний, який сьогодні є популярним у Європі. Це дозволило звести разом учасників з різних наукових напрямів та створити ефективне комунікаційне середовище», – зазначив секретар форуму, голова Ради молодих вчених Львівської політехніки, заступник голови РМУ при МОН Олександр Березко.

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Получена первая опытная партия новейшего…

30-11-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

В рамках программы ведутся работы по отработке и последующей сертификации Ацетама как ракетного горючего.

Національну академію наук України відвід…

30-05-2016 Олена - avatar Олена

Національну академію наук України відвідала делегація китайської провінції Шаньдун

26 травня 2016 року в Президії НАН України відбулася зустріч першого віце-президента НАН України академіка А.Г. Наумовця з делегацією провінції Шаньдун (КНР) на чолі з Віце-губернатором цієї провінції – паном...

В Одесі відбулася Міжнародна виставка ви…

22-09-2015 Олена - avatar Олена

В Одесі відбулася Міжнародна виставка винаходів та інновацій

Близько півсотні завершених та незавершених технічних виробів і вдосконалених механізмів експонували упродовж трьох днів вітчизняні та зарубіжні винахідники на виставці винаходів та інновацій "Вітер змін" в одеському Будинку студентів. Ряд експонатів,...