Вчена рада Львівської політехніки розглянула перебіг реалізації програми розвитку університету до 2020 року в науково-інноваційній сфері

Lviv-politeh

Днями в Національному університеті “Львівська політехніка” відбулося чергове засідання Вченої ради. Одним із ключових питань порядку денного був розгляд перебігу реалізації програми розвитку університету до 2020 року в науково-інноваційній сфері.

Програмою розвитку Львівської політехніки до 2020 року передбачено створити університетський Центр фундаментальних досліджень. Два роки тому університет подав проектну заявку на розгляд до Європейського інвестиційного банку. За результатами розгляду Львівська політехніка увійшла до складу семи ВНЗ України, які отримали позитивне рішення щодо фінансування. Університетом передбачається також створити науково-навчальний Центр “Нові матеріали і технології”, оснащений сучасним обладнанням.

Нажаль, проблемою залишається все ще низька активність науковців у поданні проектних пропозицій на міжнародні гранти. Однак в університеті проводяться регулярні зустрічі з представниками підприємств, бізнес-структур та інших організацій з метою налагодження співпраці. Так, цього року такі зустрічі відбулися з представниками Концерну “Електрон”, ІТ-фірмами, представниками Регіональної ради підприємців у Львівській області, отримані пропозиції щодо співпраці від “Стрий-авто” та НВП “Завод техніки зв'язку та автоматики”.

На порядку денному — розвиток інноваційної інфраструктури Львівської політехніки, зокрема, створення спільно з органами влади міста та області, установами НАН України Наукового парку та Офісу трансферу технологій у межах інноваційної системи Львова.

Під час засідання Вчена рада університету прийняла відповідну ухвалу, в якій поставлено завдання розробити проект Положення про конкурс інноваційних розробок (проектів). Розробки мають пройти аналіз на предмет їхньої ринкової придатності. Директори навчально-наукових інститутів, завідувачі кафедр мають сформувати наукові групи та забезпечити контроль за підготовкою проектних заявок для участі у Програмі HORYZON 2020 відповідно до поданих пропозицій. Вони повинні також проаналізувати виконання фундаментальних науково-дослідних робіт та результати впровадження прикладних науково-дослідних робіт, виконаних за останні 10 років за кошти державного бюджету, а також оцінити ефективність використання науковими групами бюджетних коштів.

В ухвалі йдеться також про формування переліку наукового обладнання та приладів, котрі потрібно закупити із врахуванням науково-інноваційної результативності діяльності наукових груп у рамках основних наукових напрямів університету та розробки порядку їх використання.

За інформацією Національного університету “Львівська політехніка”

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Sixth International Conference on Human …

04-12-2012 Светлана - avatar Светлана

The Sixth International Conference on Human System Interaction will take place from 6 to 8 June 2013 in Gdansk, Poland.

Відбулась зустріч Першого Заступника Гол…

07-12-2012 Светлана - avatar Светлана

Під час візиту української делегації до Республіки Корея, 6 грудня 2012 року відбулась зустріч Першого Заступника Голови Держінформнауки Б. Гриньова з Окіонг Квоном (Oh-kyong Kwon), віце-ректором Ханьянського Університету. Під час...

Під головуванням В.А.Івченка відбулося з…

22-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

 Понеділок, 21 травня 2012 15 травня цього року в Державному агентстві з питань науки, інновацій та інформатизації України під головування В.А.Івченка відбулося засідання експертної групи, на якому розглянуто питання про...