У ПНУ імені Василя Стефаника відбувся фінал першого конкурсу інвестиційних проектів наукового парку «Прикарпатський університет»

 Nauk park PU

18 вересня 2015 року у Будинку вчених відбувся фінал першого конкурсу інвестиційних проектів Наукового парку «Прикарпатський університет». Почесний гість заходу - консул Генерального Консульства Республіки Польща у Львові Даріуш Міхалік.

У заході також брали участь ректор університету, професор Ігор Цепенда, професорсько-викладацький склад та науковці закладу, члени конкурсної комісії.

Головна мета конкурсу, як зазначають організатори, це розвиток інноваційного підприємництва та бізнес-навичок в Україні; розвиток державно-приватного партнерства, комерціалізація прикладних розробок, створених на базі університету. Учасники - це студенти, аспіранти, науковці та творчі особистості, які прагнуть сприяти інноваційному розвитку України.

Під час проведення конкурсу кожен із авторів проектів представив на розгляд комісії свій бізнес-план та презентував його публіці.

За результатами оцінювання переможцями визнано проекти: Система "Сонячний колектор-термоелектричний генератор" (1 місце, автор - Роман Дзумедзей, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника); "Розробка препаратів для продовження тривалості і якості життя та лікування метаболічних порушень" (2 місце, автор – Олег Лущак, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника); "Турбо-роторний вітродвигун" (3 місце, Євген Федюк, Богородчанська ЗОШ І-ІІІ ст.). Автори проектів-переможців були нагороджені дипломами та цінними призами у вигляді комп'ютерної техніки. Також для них організовано кількаденний навчальний тур в наукові парки Республіки Польща.

За інформацією ПНУ імені Василя Стефаника

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Intel совершенствует технологии защиты д…

11-06-2012 Светлана - avatar Светлана

Корпорация Intel совместно с партнерами разрабатывает технологии защиты конфиденциальных данных, хранимых на мобильный ПК под торговой маркой Ultrabook. Предполагается, что использование аппаратных функций, ПО и специальных сервисов позволят лучше защитить...

І Міжнародна науково-практична конференц…

15-04-2015 Anna - avatar Anna

І Міжнародна науково-практична конференція «Україна-ЄС. Сучасні технології, економіка та право»

З 30 березня до 2 квітня 2015 року в м. Кошице (Словацька Республіка) проходила І Міжнародна науково-практична конференція «Україна-ЄС. Сучасні технології, економіка та право». Організаторами конференції виступили Академічне співтовариство Михайла Балудянського...

Конкурс спільних українсько-словацьких н…

07-03-2013 Anna - avatar Anna

Конкурс з наукових досліджень «Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації України – Міністерство освіти, науки, досліджень і спорту Словацької Республіки» на 2014-2015 рр.