Візит Надзвичайного і Повноважного Посла Франції в Україні Алена Ремі до Наукової бібліотеки ЛНУ

ukr-fr16 липня 2015 року в Науковій бібліотеці Львівського національного університету імені Івана Франка відбулася зустріч Надзвичайного і Повноважного Посла Франції в Україні Алена Ремі та працівників Посольства з викладачами французької мови з «Аlliance francaise» у Львові, а також із співробітниками та студентами Університету.

Іноземні дипломати оглянули книгосховище Наукової бібліотеки. Директор університетської книгозбірні Василь Кметь розповів гостям про історію книжкових фондів, а також презентував колекцію видань, які демонструють надзвичайно важливий французький чинник формування інтелектуального, культурного простору Львова і підкреслюють українську присутність у загальноєвропейському контексті.

Під час виступу в Науковій бібліотеці Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Ален Ремі окреслив основні візії ситуації в Україні та перспективи французько-українських відносин у геополітичному ракурсі. Зокрема, дипломат відзначив важливість налагодження українсько-французьких культурних зв’язків і наголосив на зацікавленості дипломатичних представників у співпраці з Львівським університетом. «Для мене надзвичайно приємно було розпочати каденцію на посаді Посла з візиту саме Львівського національного університету імені Іван Франка»,- наголосив Посол.

Також під час зустрічі Надзвичайний і Повноважний Посол і директор Французького Альянсу у Львові Бернар Улья обговорили питання участі Франції у Форумі видавців і налагодження книгообміну.

Під час обговорення українсько-французьких відносин, проректор із науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Університету Мар’ян Лозинський від імені адміністрації та академічної спільноти Університету подякував Алену Ремі за візит та працю на посаді Посла, а також за відчутну підтримку французького народу в нелегкий для України час. «Я впевнений, що Ви і Ваші колеги й надалі сприятимете ефективній співпраці у новому форматі між Україною і Францією, нашими культурними й освітніми установами», - переконаний Мар’ян Лозинський.

За інформацією Львівського національного університету імені Івана Франка

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

18-10-2013 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 16.-18.10.2013 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...

На Харківщині будують новітній комплекс …

02-11-2014 Anna - avatar Anna

Будівництво комплексу з управління побутовими відходами здійснюється в Богодухівському районі Харківської області. Хід робіт напередодні перевірив під час робочої поїздки до Богодухівського району голова Харківської ОДА Ігор Балута. "На полігоні не...

Немцы испытали 40-киловаттную лазерную п…

21-09-2012 Светлана - avatar Светлана

Немецкое подразделение компании MBDA успешно испытало лазерную пушку мощностью 40 киловатт. Как сообщается в пресс-релизе компании, за несколько секунд пушка прожгла минометный снаряд и стальную пластину толщиной 40 миллиметров.