Андреас фон Бекерат: «Я із оптимізмом дивлюся на Україну»

BekeratДніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара відвідали Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Швеції в Україні пан Андреас фон Бекерат та Аташе з питань оборони Посольства Швеції в Україні пан Хокан Хедстрьом.

Під час офіційної зустрічі з ректором ДНУ Миколою Поляковим Посол ознайомився з діяльністю найбільшого університету регіону та досвідом його співпраці з вищими навчальними закладами і науковими установами Швеції. Зокрема плідна історія співробітництва Дніпропетровського національного університету зі шведськими ВНЗ починається у 2000 році.

«Україна завжди належала до основних зовнішньополітичних пріоритетів Швеції. Сьогодні Швеція надає вашій країні сильну підтримку як на політичному, так і на гуманітарному напрямах. Ми повністю підтримуємо Україну в її прагненні бути цілісною й суверенною державою в Європейському Союзі. Для нас головне, щоб українці самі обирали, в якому напрямку вони хочуть рухатися. Наша позиція в цьому питанні завжди була абсолютно чіткою - право обирати власне майбутнє належить виключно народові. Це дуже важливо», – наголосив пан Бекерат.

Студенти ДНУ цікавилися досвідом Швеції у галузі енергоефективності, особливостями побудови шведського суспільства (соціально-демократичні традиції) та зовнішньополітичним вектором цієї країни. Особливу увагу шведська делегація надала питанню студентів історичного факультету ДНУ стосовно недостатньої співпраці між нашими країнами у сфері історичної науки. Зокрема, молоді спеціалісти висунули пану Послу цікаву пропозицію з організації перекладацьких проектів (переклади на українську мову книг з історії Швеції і навпаки) або можливого відкриття школи з вивчення шведської мови на базі дніпропетровського університету.

За інформацією ДНУ імені Олеся Гончара

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Проект Закону України "Про післядип…

10-06-2014 Anna - avatar Anna

Проект Закону України "Про післядипломну освіту"

У Міністерстві завершено роботу над проектом Закону України «Про післядипломну освіту», у якій взяли участь провідні експерти у сфері післядипломної освіти, представники закладів післядипломної освіти, міністерств, керівники структурних підрозділів МОН,...

Постійний пошук істини приносить по-спр…

22-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Стаття Голови Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України, Володимира Семиноженка у газеті "Урядовий кур'єр" від 19 травня 2012 року № 88 (4732)

Конкурс спільних українсько-французьких …

31-03-2016 Олена - avatar Олена

Конкурс спільних українсько-французьких науково-дослідних проектів на період 2017-2018 років

З1 квітня до 15 червня 2016 року Міністерство освіти і науки України, Міністерство закордонних справ та міжнародного розвитку і Міністерство національної освіти, вищої освіти та досліджень Франції оголошують конкурс спільних...