ЗНУ налагоджує співпрацю з Університетом Чукурова

12 червня 2015 року, до Запорізького національного університету завітали гості з Туреччини: керівник міжнародного відділу Харун Арикан та декан факультету бізнес-адміністрування університету Чукурова (м. Адана,Туреччина) Тургут Чурук. Метою їхнього візиту стало обговорення з ректором ЗНУ Миколою Фроловим напрямів співпраці між вищими навчальними закладами, а також зустрічі зі студентами економічного факультету та факультету менеджменту.

Варто зазначити, що візит закордонних гостей став логічним продовженням участі ЗНУ в міжнародній програмі Мевляна, за якою викладачі економічного, біологічного факультетів, а також факультетів менеджменту та журналістики, з лекціями відвідали університет Чукурова.

Під час зустрічі: з ректором ЗНУ Миколою Фроловим, проректором з наукової роботи Геннадієм Васильчуком, начальником міжнародного відділу Вікторією Вертегел та деканом факультету менеджменту Іриною Шавкун, гості коротко розповіли про свій виш. Університет Чукурова – один із 10 найбільших вишів Туреччини, де навчається 40 тисяч студентів. Цей вищий навчальний заклад має 450 міжнародних договорів про співпрацю з вишами в усьому світі, зокрема: в Італії, США, Шотландії, Китаї, Кореї тощо. Тут готують кандидатів наук і магістрів за 120 спеціальностями.

За словами керівника міжнародного відділу університету Чукурова, професора міжнародного права та відносин Харуна Арикана, турецький виш зацікавлений у співпраці із ЗНУ за двома основними напрямами. По-перше - це участь у міжнародній програмі Erasmus, за якою студенти можуть навчатися в закордонних вишах. По-друге, партнерство університетів в отриманні грантів на здійснення наукових досліджень у таких актуальних для Європейського Союзу галузях, як права людини, налагодження соціального діалогу та подолання конфліктів.

Про можливості міжнародної співпраці із запорізьким вишем, гостям розповів ректор ЗНУ, професор Микола Фролов. Він повідомив про Концепцію вивчення іноземних мов, відповідно до якої студенти вивчають іноземну протягом всього періоду навчання в університеті, а викладачі мають змогу підвищити свій рівень знань на безкоштовних курсах. До того ж, на всіх факультетах ЗНУ є дисципліни, які викладають англійською, а вже наступного року захист магістерських робіт має відбуватися саме іноземною мовою.

Серед напрямків співпраці, на думку Миколи Олександровича, можна виокремити ще й програми подвійного диплома, одна з яких кілька років успішно реалізується ЗНУ спільно з Університетом дю Мен (Французька Республіка) та академічні обміни для викладачів. Останній напрям зацікавив пана Харуна Арикана, який пообіцяв приїхати до ЗНУ викладати протягом семестру.

На важливості гармонізації навчальних програм для розробки програми подвійного диплома, наголосив декан факультету бізнес-адміністрування університету Чукурова, професор Тургут Чурук. Враховуючи те, що цей процес може займати до двох років, гість запропонував розпочати співпрацю на рівні післядипломних стажувань і досліджень. Окрім того, він зазначив, що орієнтація винятково на західні традиції – це короткотермінова перспектива, адже вже через десять років Україна має всі шанси стати дійсно європейською країною за рівнем освіти, і вже зможе ділитися власним досвідом. Такого висновку пан Тургут Чурук дійшов, відвідавши Варшаву з інтервалом в десять років.

«Події, що відбуваються в Києві зараз, дуже схожі на ті, що відбувалися у Варшаві десять років тому», - зазначив він.

Продовжилася програма візиту турецьких гостей екскурсією студмістечком та зустрічами з представниками двох факультетів: економічного та менеджменту.

За інформацією Запорізького національного університету

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

04-04-2016 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 01.04.-05.04.2016 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...

Внесено зміни до Положення про національ…

17-11-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

17 листопада Зміни внесено з метою усунення дублювання та уточнення повноважень центральних органів виконавчої влади щодо утворення та діяльності національних наукових центрів.

Флот США спустив на воду новітній есміне…

10-12-2015 Олена - avatar Олена

Флот США спустив на воду новітній есмінець майбутнього

Військово-морський флот США показав перші зображення нового стелс-есмінця Zumwalt. Найбільший есмінець, побудований для ВМС США, почав морські випробування. Більше 200 суднобудівників, моряків і жителів стали свідками, як 600-футовий 15,000-тонний Zumwalt проходить...