Вінниччину відвідав аташе з питань наукових та академічних зв’язків Посольства Франції в Україні Жиль Маметц

VinFr25 лютого Вінницю з одноденною робочою поїздкою відвідав аташе з питань наукових та академічних зв’язків Посольства Франція в Україні Жиль Маметц.

Спочатку дипломат познайомився з роботою Донецького національного університету у місті Вінниця. Згодом під час зустрічі з заступником голови облдержадміністрації – директором департаменту освіти і науки Ігорем Івасюком обговорили цілу низку питань розширення і поглиблення співпраці між ВНЗ області та Францією.

«Вже більше 5 років ми співпрацюємо з Францією на рівні професійно-технічних закладів. Вінницькі студенти їздять на практику у Францію, в свою чергу французькі – приїздять до Вінниччини. Звичайно, сфера нашої співпраці могла бути набагато ширшою і не лише обмежуватися професійно-технічними закладами. Нам є що показати, ми досягли значних висот і у вищій школі, особливо в таких сферах, як ІТ-технології та медицина. Вінниччина виділяється серед інших центральних областей, насамперед, великою кількістю університетів, які знані не лише в Україні, а й за її межами. Нині у вищих навчальних закладах регіону навчаються понад 2 тисячі іноземних студентів, які представляють 68 країн світу» – наголосив Ігор Івасюк.

В свою чергу аташе з питань наукових та академічних зв’язків посольства Франції в Україні Жиль Маметц зазначив, що їх країна зацікавлена в співпраці, однак не на словах, а на конкретних справах.

«Ми не приділили достатньої уваги і зусилль для того, щоб розширити наше партнерство. Ми є обоє партнерами в рамках європейського освітянського простору, відтак, ми зобов’язані створити міцні, постійні зв’язки між нашими ВНЗ. Навчальні заклади, які через події на Сході України переселилися і знайшли прихисток у Вінниці – це хороший символ солідарності, ми маємо наміри це підтримувати, звичайно в міру наших можливостей» – підкреслив Жиль Маметц.

За його словами, нині дипломати працюють над створенням домовленостей між радою директорів України і президентів університетів Франції.

«У співпраці з українськими ВНЗ є зацікавленість і на рівні Адміністрації Президента Франції. Нам дали завдання організувати візит делегації президентів університетів Франції, представників Міністерства вищої освіти і науки Франції. Нині працюємо над створенням угоди між радою ректорів України і президентів університетів Франції. Ми добре знаємо про науковий потенціал в аграрній сфері вашого регіону, адже між аграрними ВНЗ Вінниччини і Франції існує довгострокова співпраця, ми маємо наміри її продовжувати. Наразі ми працюємо над організацією «Днів науки», де буде презентована вагома частка досягнень та можливостей аграрного сектору. В рамках чого, ми могли б організувати заходи і в Вінниці» – зазначив закордонний гість.

Також у пошуках нових напрямів співпраці французький дипломат відвідав і Вінницький національний технічний університет.

За інформацією департаменту освіти і науки Вінницької ОДА

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

September 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Володимир Семиноженко: За ефективністю в…

09-12-2012  - avatar

Віддача вітчизняних науковців на 1 долар інвестицій у науку у 5 разів вища, ніж від вчених США та у 7 разів вища, ніж від японських коллег- відзначає Голова державного агентства...

журнал НАУКА СЬОГОДНІ №13-14 (2014)

18-04-2014 Олена - avatar Олена

журнал НАУКА СЬОГОДНІ №13-14 (2014)

журнал НАУКА СЬОГОДНІ №13-14 (2014) СКАЧАТИ Видання «Наука сьогодні». Періодичність: двічі на місяць. Метою журналу є забезпечення оперативною інформацією про події, здобутки, досягнення у сфері фундаментальних і прикладних наук, високих технологій як...

Володимир Семиноженко: Поширення грантов…

04-06-2012 Светлана - avatar Светлана

Підтримка наукової діяльності на сучасному етапі передбачає як збільшення державного фінансування науково-технічної сфери, так і залучення додаткових коштів із приватного сектору економіки, - таку думку висловив голова Державного агентства...