ХНУ виграв грант на реалізацію ще одного міжнародного проекту

XNUЗа підтримки Міністерства освіти і науки України, Західного наукового центру НАН України, та більше 20 підприємств, Хмельницький національний університет отримав грант від Міністерства закордонних справ Республіки Польща в рамках проекту «Польська допомога 2015» спільно з товариством Інтеграція Європа-Схід на створення Спеціалізованої лабораторії комплексних досліджень природних мінералів.

Стратегічна мета проекту «Еко-інновації для бізнесу. Спеціалізована лабораторія комплексних досліджень природних мінералів» полягає у зміцненні ринкових позицій українських підприємств на основі реалізації інноваційних та екологічно безпечних технологій використання мінеральних сорбентів для очистки стічних вод і відновлення природних ресурсів.

У Хмельницькому національному університеті тривалий час займаються розробкою інноваційних технологій для використання в промисловості природного мінералу сапоніту значні родовища якого, розташовані в Хмельницькій області. Науковці університету мають досвід роботи з вивчення сорбційних властивостей природних мінералів, для підвищення ефективності технологічних процесів очистки промислових стічних вод. Розробка інноваційних технологій раціонального використання сорбентів з врахуванням їх регенерації, дозволить досягти максимального вилучення забруднень з стічних вод та забезпечувати екологічність виробництва.

Варто відзначити, що не перший проект у співпраці з товариством Інтеграція Європа – Схід, у 2012-2014 роках у Хмельницькому національному університеті було успішно реалізовано проекти Єко-Операція, Полонійний науковий мультицентр, проект підтримки вивчення польської мови, а також організовано 4 польські мовні школи для молоді з України в Kельцах, в яких взяло участь майже 100 бажаючих з Хмельницького та Вінниці.

Реалізація проекту «Еко-інновації для бізнесу. Спеціалізована лабораторія комплексних досліджень природних мінералів» у ХНУ сприятиме зміцненню польсько - українського співробітництва, збереженню природних ресурсів та підвищенню конкурентоспроможності вітчизняних підприємств.

За інформацією відділу міжнародних зв’язків ХНУ

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

September 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Українські розробники створили суперкомп…

13-11-2013 Anna - avatar Anna

Українські розробники створили суперкомп'ютер

       Українські розробники створили суперкомп'ютер, який може вирішувати завдання у сфері штучного інтелекту і обробки великих масивів інформації та успішно пройшов серію тестів і за їхніми результатами наздогнав найшвидший суперкомп'ютер...

Відкритя пілотної лабораторії та центру …

16-10-2013 Anna - avatar Anna

17 жовтня 2013 р. під час проведення VI Міжнародного форуму «Комплексне забезпечення лабораторій» та виставки «LABComplEX 2013» в Інституті фізики напівпровідників ім. В.Є. Лашкарьова НАН України відбудеться відкриття Центру рентгенівської дифракції.

Державний фонд фундаментальних досліджен…

20-04-2015 Anna - avatar Anna

Державний фонд фундаментальних досліджень (далі - ДФФД) оголошує проведення конкурсу Ф67 «Дослідження етапів спільної історії України та її сусідів: порубіжні проблеми».

     Державний фонд фундаментальних досліджень (далі - ДФФД) оголошує проведення конкурсу Ф67 «Дослідження етапів спільної історії України та її сусідів: порубіжні проблеми». Запити подаються до 15 травня 2015 року включно....