Студенти НТУУ «КПІ» пройшли практику в ФРН

KPI 1Група студентів факультету електроніки (з кафедр мікроелектроніки, електронних приладів та пристроїв) 11–24 жовтня ц.р. перебувала в Технічному університеті м. Дрезден (ФРН) на навчально-технологічній практиці (відповідно до Угоди про подвійний диплом між НТУУ «КПІ» та ТУ Дрездена). Поїздка відбулася за підтримки Німецької служби академічних обмінів (DААD).

Різноманітні лабораторні дослідження наші студенти проводили в лабораторіях Інституту техніки з'єднань та пакування в електроніці на факультеті електро- та комп'ютерної інженерії. Опікувався ними проф. Клаус-Юрген Вольтер, який стояв біля витоків програми "Подвійний диплом", та його колеги. Наразі проф. К.-Ю. Вольтер передав керівництво згаданим Інститутом техніки з'єднань та пакування в електроніці професору Карлхайнцу Боку, який схвально поставився до набуття нових знань студентами КПІ й висловив побажання і надалі розвивати контакти та визначати наукові теми, які були б цікаві для обох сторін і могли б стати основою для спільних науково-технічних проектів.

Студенти ФЕЛ змогли наочно пересвідчитись у продуктивності й результативності програми «Подвійний диплом». Адже керівниками окремих лабораторних практикумів у лабораторіях університету та організаторами фахових екскурсій до Інститутів Фраунхофера були колишні студенти ФЕЛ, які вже отримали ступені РhD в ТУ Дрездена або виконують дослідження за магістерськими чи РhD програмами. Факультет електроніки може пишатись своїми випускницями Юліаною Панченко та Наталією Бещасною, які отримали ступені РhD в ТУ Дрездена, а нині керують групами дослідників: Ю.Панченко в Інституті Фраунхофера з надійності та мікроінтеграції, а Н.Бещасна – у Фраунхофер-Інституті керамічних технологій та систем. Окрім цього, Ю.Панченко є наймолодшою професоркою ТУ м.Дрезден.

Шкода, що в Україні ці здібні, талановиті дослідниці не можуть працювати в таких умовах і на такому обладнанні, які їм надали в ТУ Дрездена та у Фраунхофер-Інститутах. Однак те, що вони сприяють проведенню практикумів для наших нинішніх студентів, надають пропозиції щодо виконання магістерських робіт за тематикою, узгодженою з німецькою стороною, їх готовність виконувати спільні науково-технічні дослідження відкривають шляхи для поглиблення науково-технічної співпраці між науковцями ФРН та України, реальній інтеграції НТУУ «КПІ» в європейський освітянсько-науковий простір.

Не можна не згадати випускників кафедри електронних приладів та пристроїв ФЕЛ Сергія Осмоловського, який нині виконує РhD роботу в ТУ Дрездена; Тараса Чапного, що проводить дослідження у Фраунхофер-Інституті в галузі поляризаційної мікроскопії; Михайла Кириченка, який під керівництвом колишнього випускника КПІ Хайнце Роланда проводить дослідження в лабораторії ультразвукової діагностики ТУ Дрездена.

Кафедра мікроелектроніки також делегувала до Німеччини Ірину Пацьору та Тетяну Войцехівську, які успішно проводять наукові дослідження в лабораторіях ТУ Дрездена, набувають нових знань та фахового досвіду й одночасно утверджують в Європі авторитет НТУУ «КПІ».

За інформацією НТУУ "КПІ"

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

September 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Перемоги учнів Малої академії наук Украї…

03-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

16-23 квітня 2012 року юні науковці Малої академії наук України взяли участь у ХІХ Міжнародній конференції молодих учених «ICYS – 2012», яка проходила у м. Неймеген (Королівство Нідерландів). Організаторами поїздки...

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

13-10-2015 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 09.10.-13.10.2015 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...

Створено Комісію з Питань розвитку прори…

05-06-2014 Anna - avatar Anna

Враховуючи напружену ситуацію на сході країни та надзвичайну важливість забезпечення українського війська новітніми системами захисту військових та техніки, Державним агентством з питань науки, інновацій та інформатизації України разом з Національною...