У Львівській політехніці розпочався Форум ректорів технічних університетів України і Республіки Польща

Lviv PolitexУ Національному університеті «Львівська політехніка» розпочався представницький українсько-польський Форуму ректорів технічних університетів. У ньому беруть участь понад 70 очільників технічних вищих навчальних закладів обох країн. Тема заходу: «Технічна освіта — для майбутнього Європи».

Учасників Форуму тепло привітав і побажав плідних результатів роботи ректор Національного університету «Львівська політехніка», голова Ради ректорів Львівщини професор Юрій Бобало.

З вітальними словами виступили також міський голова Львова Андрій Садовий та Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польщі в Україні Генрик Літвін.

До учасників заходу звернулися голова ради Асоціації ректорів вищих технічних навчальних закладів України, ректор Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут» академік Михайло Згуровський та голова Конференції ректорів технічних університетів Республіки Польща, ректор Вроцлавської політехніки професор Тадеуш Вєнцковскі.

У рамках цього академічного зібрання пройдуть чотири тематичні сесії. На них, зокрема, обговорять питання зв'язку технічних університетів та промисловості при визначенні сучасних вимог до моделі європейського інженера.

Учасники Форуму заторкнуть також проблеми гарантій якості вищої технічної освіти та європейської акредитації спеціальностей, пріоритетних напрямів спільних проектів українських і польських вчених у рамках програм Європейського Союзу Horizon 2020 та ERASMUS+. Значна увага буде приділена й інноваційній спрямованості науково-технічного співробітництва науковців університетів обох країн.

У Форумі бере участь заступник Міністра освіти і науки України Максим Стріха.

За інформацією прес-служби НУ «ЛП»

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

September 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Lockheed створює компактний термоядерний…

17-10-2014 Anna - avatar Anna

Lockheed створює компактний термоядерний реактор

     Американська Lockheed Martin Corp. повідомила, що її дослідники зробили технологічний прорив в розробці нового потужного джерела енергії на основі термоядерного синтезу.      Як повідомляється, перші реактори розміром не більше вантажівки...

Національний контактний пункт для участі…

03-02-2014 Anna - avatar Anna

В Ужгородському національному університеті створено національний контактний пункт для участі в конкурсах, підтримки досліджень та інновацій. Національний контактний пункт діє на виконання наказу Міністерства освіти і науки у рамках програми...

Оптические волокна сплетут в электрогене…

07-12-2012 Светлана - avatar Светлана

Поперечный срез волокна (в центре) и петля из него. Иллюстрация Badding lab, Penn State University.