Острозька академія відкриває нові рубежі міжнародної співпраці

Відбулося підписання 3-стороннього договору про співпрацю в галузі освіти й науки між Гуманістичною академією ім. Алєксандра Ґейштора (м. Пултуськ, Республіка Польща), Національним університетом «Острозька академія» та Рівненською ОДА відбулося в Острозькій академії.

Присутніми на підписанні угоди були Голова Рівненської ОДА Сергій Рибачок, Генеральний консул Республіки Польща в Луцьку Беата Бживчи, ректор Гуманістичної академії в Пултуську Адам Косеский, ректор Острозької академії Ігор Пасічник та інші представники Острозької і Пултуської академій.

За словами Сергія Рибачка, дізнавшись про можливість підписання такого договору, він відразу ж погодився. Насамперед через те, що це хороша можливість змінити щось не тільки в нашому регіоні, а й у всій Україні. Договір передбачає обмін досвідом у питаннях євроінтеграції та вивчення діяльності структур Європейського Союзу у рамках проекту ЄС. Державних службовців ознайомлюватимуть зі специфікою співпраці на міжнародній арені. Навчання триватиме упродовж року, а викладачами будуть досвідчені польські та українські експерти в галузі політології, міжнародних відносин тощо.

«Наших чиновників треба навчити працювати з європейцями. Спочатку їх буде 50, але в перспективі всі представники української влади мали б пройти таке навчання. Цей проект — це тільки початок, який допомагатиме Україні впевнено йти вперед», — зазначив Ігор Пасічник.

Навчання планують розпочати наприкінці 2014 року. Підписаний договір, на думку керівництва Острозької академії, лише пожвавить співробітництво ВНЗ на міжнародному рівні. Такі ж угоди про співпрацю Гуманістична академія ім. А. Ґейштора підписала і з кількома іншими українськими університетами у Львові, Вінниці, Дніпропетровську, Запоріжжі.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Австралійські дослідники за допомогою ма…

11-10-2012 Олена - avatar Олена

Математик Джеймс Хілл і фізик Баррі Кокс з університету Аделаїди (Австралія) адаптували спеціальну теорію відносності для опису процесів, що відбуваються на надсвітлових швидкостях, повідомляє Сomputerra.

Цьогоріч розпочнеться будівництво заводу…

25-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

 Уряд, зміцнюючи енергонезалежність України, реалізовує проекти з модернізації та будівництва енергоблоків на атомних станціях.

Дайджест новин у сфері науки та інноваці…

06-02-2013 Олена - avatar Олена

Дайджест новин у сфері науки та інновацій за 01-06.02.2013 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...