«Наукові пікніки - 2014» в Тернополі

Тернопіль став першим містом України, в якому 7 вересня 2014 року в рамках польсько-українського проекту «Scientific Fun - Наукові пікніки в Україні» під гаслом «Наука єднає Україну» демонстрували, що наука насправді може бути дуже цікавою та захоплюючою справою.

Цього дня на Театральному майдані обласного центру молоді науковці та гуртківці тернопільських загальноосвітніх, позашкільних та вищих навчальних закладів у 34 імпровізованих лабораторіях проводили цікаві наукові досліди та експерименти.

Участь у заході взяли гості з Республіки Польщі - представники Центру науки «Коперник» (місто Варшава). Також свої досліди представили школярі, студенти, викладачі вищих навчальних закладів Тернопільщини, Харкова та Чернівців. Із захопленням за ними спостерігали і дорослі, і діти.

      Проект «наукові пікніки» - це популяризація наук простим і водночас незвичним для нашого суспільства способом: аби абсолютно кожний охочий зміг власноруч провести експеримент в імпровізованій лабораторії просто неба, зробити маленьке диво та переконатися, що наука може бути доступною та цікавою. Під час заходів підготовлені українські волонтери демонстрували та пояснювали різноманітні закони фізики, хімії та біології. Особливість Наукових пікніків полягала ще й в тому, що відвідувачі не тільки побачили лабораторні досліди, але і втілювали їх самі, дізнавалися про незвичайні властивості речовин, які щодня використовують у побуті. Таким чином організатори цього заходу показали, що наука - це не формули і схеми. Це — все, що нас оточує. А також навчали педагогів і батьків проводити захопливі розвиваючі заняття для дітей без будь-яких витрат, використовуючи тільки підручні матеріали Учасників «наукових пікніків», гостей цього заходу привітав заступник голови Тернопільської ОДА Леонід Бицюра.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Ю.С. Алексєєв привітав НАСА з успішним п…

16-08-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Ю.С. Алексєєв привітав Адміністратора НАСА пана Чарльза Болдіна із нагоди успішного запуску та приземлення космічного зонду «MSL» на Марсі.

Стартап Startpack получил статус участни…

13-04-2012 Олена - avatar Олена

 Компания Startpack, резидент Бизнес-инкубатора казанского ИТ-парка, официально получила статус участника Инновационного центра «Сколково». Проект Startpack — веб-платформа интеграции облачных сервисов — теперь сможет воспользоваться всеми предоставляемыми льготами для участников «Сколково»,...

Харківські науковці допомогли довести іс…

12-11-2013 Anna - avatar Anna

Харківські науковці допомогли довести існування "Бозона Хіггса"

        10 листопада 2013 року відзначався Всесвітній день науки і це зайвий привід згадати, що вітчизняні генії причетні до революційних відкриттів. Адже довести існування "Бозона Хіггса", який ще називають "часткою...