КНТУ та інститут НААН домовились про наукову співпрацю у сферах АПК та енергетики

10 липня в Кіровоградському національному технічному університеті відбувся круглий стіл за участі науковців КНТУ та керівників Національного наукового центру «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства» Національної академії аграрних наук України, головною темою якого став пошук спільних напрямків наукових досліджень.

Від Національної академії аграрних наук України в роботі круглого столу взяли участь директор інституту механізації та електрифікації сільського господарства академік НААН, д.т.н. Валерій Адамчук і заступник директора з наукової роботи цього ж інституту член-кореспондент НААН, професор Олександр Сидорчук.

Як повідомив ректор Кіровоградського національного технічного університету, член-кореспондент НААН, професор Михайло Черновол, науковці КНТУ підготували презентацію результатів досліджень, розробок, винаходів у галузі аграрного виробництва, які є на кафедрах університету. Зокрема, кафедра сільськогосподарського машинобудування представила зразки конструкцій с/г машин для новітніх технологій обробки ґрунту, посіву сільськогосподарських культур та інш. Кафедра експлуатації та ремонту машин – дослідження у напрямку підвищення надійності деталей сільськогосподарської техніки, нові зразки гідронасосів; кафедра автоматизації виробничих процесів – модель кібернетичного комплексу управління режимами роботи мобільної сільськогосподарської техніки; кафедра електротехнічних систем та енергетичного менеджменту – проект комплексної електроенергетичної системи для сільськогосподарського виробництва з використанням відновлювальних джерел енергії.

На думку директора інституту механізації та електрифікації сільського господарства Валерія Адамчука, в першу чергу повинні розглядатися теми, пов'язані з питаннями енергозбереження. «Виходячи з тієї ситуації, що склалась в енергетиці, зараз всі галузі економіки готуються до заходів, які мають зменшити витрати газу, – говорить Валерій Адамчук. – Виникає питання: як зменшити обсяги використання природного газу або як замінити газ альтернативними видами палива? Завдання науки – запропонувати господарюючим об’єктам можливі напрямки та шляхи вирішення проблеми. Нам треба переходити на прагматичну співпрацю між академічною та університетською науками».

          За підсумками круглого столу було досягнуто домовленості про створення тимчасових спільних творчих колективів науковців, реалізацію спільних проектів у напрямках механізації, електрифікації, автоматизації сільського господарства.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Швеция начнет импортировать мусор для пр…

31-10-2012 Олена - avatar Олена

 Швеция планирует начать импортировать около 800 000 тонн мусора каждый год, который будет перерабатываться в энергию на специальных заводах.

Володимир Семиноженко: Формула українськ…

03-03-2012 Светлана - avatar Светлана

«Як не парадоксально, головний секрет наукових проривів далеко не тільки у фінансуванні. Часом вирішальне значення має ефективна, послідовна, цілеспрямована і безперервна науково-технологічна політика, реалізована в державі», - заявив Голова Держінформнауки...

Оголошується конкурс спільних українсько…

03-02-2016 Олена - avatar Олена

Оголошується конкурс спільних українсько-молдовських науково-дослідних проектів

З 15 лютого 2016 року по 15 квітня 2016 року Міністерство освіти і науки України та Академія наук Республіки Молдова оголошують конкурс спільних українсько-молдовських науково-дослідних проектів на період 2017-2018 років. Конкурс...