Перший в історії Харкова онлайн захист диплому

XPI У Харківському комп'ютерно-технологічному коледжі Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» організували перший в історії Харкова захист диплома через Skype.

Георгій Крестовников навчався на заочному відділенні коледжу. Дипломний проект він виконав заздалегідь. Однак, фізично на захисті присутнім бути не зміг, оскільки перебував у місті Севастополі, і не мав можливості приїхати на материкову частину України. Враховуючи обставини, що склалися, керівництво НТУ «ХПІ» звернулося до департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України з проханням дозволити провести захист диплома дистанційно, на що отримало позитивну відповідь.

Захист проходив публічно у формі відеоконференції через сервіс Skype. В іншому вона нічим не відрізнялася від звичної: на відеоконференції був присутній голова Державної атестаційної комісії, а також 5 її членів. В цілому презентація тривала 30 хвилин. Спочатку прозвучав виступ доповідача, потім він відповідав на поставлені йому комісією питання. Пояснювальна записка і креслення комісія отримала заздалегідь, так що вона могла вільно з ними ознайомитися.

За результатами Георгій Крестовников отримав оцінку «відмінно» за національною шкалою, і йому було присвоєно кваліфікацію техніка - технолога за спеціальністю «Виробництво верстатів з програмним управлінням».

За словами представників Міністерства, захист диплома онлайн став своєрідним педагогічним експериментом і досвідом, який в подальшому допоможе вирішувати подібні нестандартні ситуації.

За інформацією НТУ «Харківський політехнічний інститут»

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Резиденты «Ингрии» провели встречу с пре…

25-10-2012 Олена - avatar Олена

 В октябре в бизнес-инкубаторе «Ингрия» установлен рекорд по количеству встреч «1 на 1», проведенных между одним инвестором и стартапами. Александр Соколов, инвестиционный аналитик ABRT Venture Fund, 16 и 17 октября...

«Сколково» и Новосибирская область рассм…

22-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

На прошедшем в конце апреля совещании между фондом "Сколково" и правительством Новосибирской области рассматривались возможности совместной реализации крупных проектов в сфере ядерных технологий.

Відкрито конкурс для проектних пропозиці…

01-12-2015 Олена - avatar Олена

Відкрито конкурс для проектних пропозицій у рамках проекту IncoNet EaP

1 грудня 2015 року відкрито конкурс «Гранти та навчання для твінінг-груп для країн східного партнерства та ЄС» у рамках проекту IncoNet EaP. Головна мета конкурсу – ідентифікувати довгострокову співпрацю між ЄС...