На луганській шахті вперше в Україні почали промислові випробування обладнання з дегазації вугільних пластів

Як повідомляє департамент промисловості та енергозбереження Луганської облдержадміністрації, на ПАТ «Краснодонвугілля» Групи «Метінвест» вперше в Україні використовували верстат глибинного буріння австралійської компанії Valley Longwall International. Нова установка мінімізує ризики виникнення позаштатних ситуацій.

Інвестиції в устаткування склали більше 40 млн. грн.

Проект впровадження технології спрямованого глибинного буріння реалізується на шахтоуправлінні «Суходольська-Східна». Нова установка дозволяє бурити свердловини до однієї тисячі метрів заданої траєкторії, залежно від гірничо-геологічних умов.

Унікальність розробки австралійців полягає у тому, що на кінці бурового снаряда знаходиться електронний вимірювальний пристрій. Це дає можливість встановити точні координати розташування свердловини, провести розвідку. Дані передаються на комп'ютер і виводяться на монітор.

Під час пілотного буріння виділяється метан, який направляється в дегазаційний трубопровід і буде використовуватися на поверхні для опалення котелень. У планах також і виробництво електроенергії.

На шахтоуправлінні сформована група перспективних інженерно-технічних працівників, яку курують консультанти заводу-виробника.

Представник компанії Valley Longwall International Девід Браун повідомив, що верстат розроблений близько десяти років тому і успішно використовується на шахтах Австралії, Китаю, Росії та Казахстану. Завдяки його роботі в Австралії домоглися нульового показника смертності від вибухів метану.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Науковці розробили нову надстійку батаре…

21-04-2016 Олена - avatar Олена

Науковці розробили нову надстійку батарею

У дослідженні, проведеному Університетом Каліфорнії в Ірвіні та Університетом штату Меріленд, вчені сконструювали батарею, довговічність якої в 40 разів перевищує показники звичайних аналогів. Батарея містить крихітні електропровідні нитки або нанодроти, здатні...

Доктрина державної політики щодо розвитк…

29-06-2015 Anna - avatar Anna

Доктрина державної політики щодо розвитку медичної науки в Україні

Концепція розвитку медичної науки в Україні Проект Доктрини щодо розвитку медичної науки в Україні взято за основу і виставлено на обговорення, згідно постанови засідання Президії НАМН від 25.06.2015 р. Внесення пропозицій приймається...

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

23-10-2013 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 18.-23.10.2013 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...