У ВНТУ відбулася конференція «Інноваційне забезпечення сталого розвитку України в контексті інтеграції до Європейського Співтовариства»

У Вінницькому національному технічному університеті відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція молодих вчених, аспірантів і студентів на тему: «Інноваційне забезпечення сталого розвитку України в контексті інтеграції до Європейського Співтовариства».

Науковий форум організовано кафедрою фінансів ВНТУ під егідою Міністерства освіти і науки України та за активного сприяння Київського національного університету імені Тараса Шевченка (кафедра підприємництва економічного факультету), Чернівецького національного університету імені Ю. Федьковича (економічний факультет) і регіонального філіалу Національного інституту стратегічних досліджень у Львові.

«Досягнувши омріяного матеріального добробуту, людина намагається статки свої ще збільшувати. І так до безкінечності, адже душа залишається голодною. Це три тисячоліття тому запримітив Еклізіаст. І підтвердженням тому є історія. Замість того, щоб стати обіцяним комфортним земним раєм, планета виснажується. Пустелі — не тільки Сахара, а й наша Олешківська, що поблизу Херсона, — вперто розповзаються. Війни майбутнього вестимуться не за «чорне золото» — нафту. Війни майбутнього — це вже навіть не інформаційні війни. Війни майбутнього вестимуться за рідину, з якої на 80 відсотків складається кожен з нас — за воду» — наголосив у своїй доповіді завідувач кафедри фінансів Вінницького національного технічного університету, доктор економічних наук, професор Віталій Зянько.

«Проблема погіршення стану довкілля пов’язана з прагненням людства до матеріального збагачення. Лише змінивши спосіб мислення, а потому спосіб життя можна домогтися такого економічного розвитку, який відповідатиме потенційним можливостям планети» — підсумував учений.

Жвавий інтерес аудиторії викликала доповідь кандидата економічних наук, доцента Тетяни Журко «Проблеми і перспективи застосування аутсорсингу в ІТ-проектах».

У роботі конференції взяли участь молоді науковці — кандидати наук, докторанти, аспіранти, здобувачі, а також студенти майже з усіх областей України.

Конференція працювала у трьох секціях:

1. Проблеми сталого розвитку в контексті інноваційних перетворень в Україні;

2. Забезпечення сталого розвитку підприємств в умовах глобалізації економіки;

3. Ринкові процеси в Європі та їх вплив на економіку України.

Усі учасники наукового форуму молодих економістів отримали збірник матеріалів конференції.

За інформацією прес-центру ВНТУ

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

30-05-2016 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 27.05.-31.05.2016 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...

журнал НАУКА СЬОГОДНІ №11-12 (2012)

30-03-2012 Олена - avatar Олена

журнал НАУКА СЬОГОДНІ №11-12 (2012)

Наука сьогодні №11-12 (2012) скачати Видання «Наука сьогодні». Періодичність: двічі на місяць. Метою журналу є забезпечення оперативною інформацією про події, здобутки, досягнення у сфері фундаментальних і прикладних наук, високих технологій як управлінських...

У Львівській політехніці відкрився предс…

17-09-2014 Anna - avatar Anna

Протягом трьох днів, з 17-19 вересня, в Національному університеті «Львівська політехніка» триватиме ІІІ Міжнародний конгрес під назвою «Захист навколишнього середовища. Енергоощадність. Збалансоване природокористування». Організаторами його виступили Міністерство освіти і науки...