У Вінницькому національному технічному університеті стартував Міжнародний конкурс робіт з моніторингу стану довкілля України

На початку лютого стартував Міжнародний конкурс найкращих робіт із моніторингу стану довкілля України серед учнів, студентів і молодих вчених.

Проводиться він як один із заходів Всеукраїнського молодіжного з’їзду екологів з міжнародною участю. Такі екозмагання серед молодих людей, що переймаються станом довкілля своєї держави, проводяться за ініціативи Вінницького національного технічного університету уже вчетверте.

Головна мета конкурсу — стимулювати молодь до дослідницької роботи, а вже за її допомогою — впроваджувати сучасні інформаційні технології у галузь охорони природи, накопичувати інформацію про довкілля України та шукати способи його захисту. Роботи повинні стосуватися конкретних географічних об’єктів України.

Лише моніторингу антропогенного та природного забруднення, чи стану природних ресурсів — лісів, води, повітря, ґрунтів недостатньо. Нагальним є конструктив — авторське бачення вирішення проблеми. Перевага буде надаватися роботам, які не стільки відзначають різного роду негатив, скільки несуть позитив – як поліпшити стан довкілля чи мінімізувати негативний вплив на нього з боку забруднювачів.

Обов’язковим є оригінальність дослідження. Фахівці міжнародного журі оцінюватимуть роботи, не знаючи, хто їхній автор — кожна буде зашифрована, що забезпечить максимальну об’єктивність.

У Вінницькому національному технічному університеті впродовж березня-квітня відбуватиметься І тур конкурсу.

Юні екологи змагатимуться у трьох різних категоріях окремо: учні; студенти; молоді вчені у таких номінаціях:

- найкраще інформаційне наповнення;

- найбільш комплексне дослідження;

- найкраща комп’ютерна реалізація.

У травні переможці І туру з усіх регіонів з’їдуться на ІІ тур до Житомирського національного агроекологічного університету. Там публічно захищатимуть свої роботи за допомогою презентацій.

«На переможців конкурсу, окрім дипломів, чекають справді розкішні призи. Це — нетбуки, смартфони, електронні книжки, цифрові фотоапарати, кольорові принтери, портативні зарядні пристрої на сонячних батареях, флешки. Врешті, усі витрати на проведення змагань бере на себе оргкомітет», — говорить голова журі та голова організаційного комітету конкурсу, доктор технічних наук, професор Віталій Мокін, завідувач кафедри комп’ютерного еколого-економічного моніторингу та інженерної графіки Вінницького національного технічного університету.

Учасниками конкурсу можуть бути як окремі особи, так і творчі колективи. Номінацію при подачі роботи визначає учасник самостійно. Одна робота може бути переможцем тільки в одній номінації.

Основна мова конкурсу - українська. Іноземним громадянам можна подавати роботу російською чи англійською мовою. Термін подачі робіт — до 17 березня 2014 року.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Урожайність можна підвищити і без хімії

02-10-2012 Олена - avatar Олена

02 жовтня 2012 ДОСЯГНЕННЯ. Вітчизняні вчені винайшли нові сучасні біопрепарати і біотехнології, а також створили понад 70 сортів бобових культур нового покоління. У сучасному світі стрімко зростає попит на екологічно чисту сільгосппродукцію,...

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

28-11-2014 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 25.11.-28.11.2014 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...

Журнал "Проблеми науки"

20-10-2013 director - avatar director

Журнал "Проблеми науки"

Державне підприємство “Центр науково-технічної інформації та сприяння  інноваційному розвитку України” (Укртехінформ) МОН України видає міжгалузевий науково-практичний журнал ПРОБЛЕМИ НАУКИ (Головний редактор – академік НАНУ, доктор фіз.-мат. наук проф. Семиноженко В.П. ) Мета журналу – ознайомлення вітчизняної та...