У Полтаві відбулась презентація звіту щодо виробництва теплової енергії із біомаси

У Полтавській ОДА провели семінар-презентацію детального звіту «Виробництво теплової енергії із біомаси: аналіз законодавства, регуляторних аспектів і податкової політики та рекомендації щодо необхідних змін у чинному законодавстві та для сприяння впровадженню пілотного проекту в м. Миргород». Документ містить аналіз законодавства, регуляторних аспектів і податкової політики у сфері виробництва теплової енергії із біомаси.

Цей Проект реалізується у Миргороді. Головне завдання проекту – зробити напрацювання, для того, щоб зробити мережу таких котелень та розширити її на території усієї області. Планують реалізувати цей Проект до 2015. Працюючи над звітом, спеціалісти ВБО «Інститут місцевого розвитку» дослідили положення 127 законодавчих актів з питань виробництва теплової енергії із відновлювальних джерел енергії та альтернативних видів палива. Окрім висновків, сформульованих за результатами дослідження, звіт містить рекомендації щодо необхідних змін у чинному законодавстві та для сприяння впровадженню пілотного проекту із встановлення котла, який вироблятиме теплову енергію з біомаси. Інформація з представленого документу може стати практичним посібником для тих, хто має намір здійснювати діяльність із виробництва теплової енергії з біомаси. А його головна відмінність від інших подібних документів у тому, що він має не лише теоретичне, але і практичне спрямування.

«Ми намагаємося працювати для того, щоб залучити кошти на різні проблеми, які є у місті, у тому числі і енергозбереження. Ми йшли до цього проекту 3 роки, спільно із облдержадміністрацією, витратили дуже багато зусиль, щоб цей проект працював на базі нашого міста. Котельна, яку плануємо створити, буде опалювати 10% житлового фонду міста. Ми уже підписали договори про співпрацю із аграріями району, так як альтернативне паливо – це солома. Завдяки впровадженню цього проекту ми матимемо можливість зекономити споживання природного газу», – зазначає Миргородський міський голова Сергій Соломаха.

Проект «Місцеві альтернативні джерела енергії: м. Миргород» фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і впроваджується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку». У рамках зазначеного Проекту передбачають створення мережі теплогенеруючих котелень з використанням місцевої біомаси у Миргородському та інших районах Полтавської області.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

30-05-2014 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 28.05.-30.05.2014 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...

Відбулася зустріч Голови ДКА Л. Сабадоша…

24-09-2015 Олена - avatar Олена

Відбулася зустріч Голови ДКА Л. Сабадоша та Президента НАН України Б. Патона

23 вересня 2015 року відбулася робоча зустріч Голови Державного космічного агентства України Любомира Сабадоша з керівництвом Національної академії наук України. Президент НАН України Борис Патон та Любомир Сабадош обмінялися думками...

Перелік проектів, поданих на конкурс НАН…

02-04-2014 Anna - avatar Anna

Перелік проектів, поданих на конкурс НАН України та УНТЦ 2014 рр. «Програма цільових досліджень та розвиваючих ініціатив», що пропонуються для участі в другому етапі конкурсу.