В Донецьку підбито підсумки обласного конкурсу «Кращий молодий учений»

Mol vcheniВ Донецьку підбито підсумки обласного конкурсу «Кращий молодий учений». Сьогодні, 16 грудня 2013 року, керівники Донецької області  вручили переможцям нагороди.

Цього року на конкурс представлено 42 наукові роботи, що вдвічі більше, ніж минулого. З них членами журі  було обрано 10 найкращих. Молодим вченим-переможцям вручили сертифікати на грошову винагороду в сумі 15 тисяч гривень. Авторів ще чотирьох робіт відзначили Листами подяки Донецької облдержадміністрації та цінними подарунками.

«Здорове суперництво між молодими людьми, які присвятили себе науці, - це один з найважливіших ресурсів в модернізації країни. Сьогодні, як ніколи, потрібні сміливі інноваційні ідеї, підкріплені науковим обґрунтуванням. Потрібні серйозні дослідження в економіці та гуманітарній сфері, - зазначив губернатор Донеччини Андрій Шишацький, вітаючи переможців конкурсу.

      Цього року високі досягнення молодих вчених регіону відзначили і на державному рівні. Представники Донецької національної академії будівництва і архітектури Віта Мартинова та Олександр Хаюшев отримали премію Президента України за розробки нових технологій в будівельній галузі.

Серед іменних стипендіатів Верховної Ради України - донеччанин Руслан Джабраїлов.

Глава Донецької ОДА подякував молодим вченим за активну участь у науковому житті області і побажав їм успішної діяльності.

Проведення конкурсу «Кращий молодий учений» ініційовано облдержадміністрацією в 2011 році. Співорганізаторами є обласна рада та обласна рада молодих учених.

Конкурс спрямований на виявлення та підтримку молодих вчених регіону, і покликаний стимулювати науково орієнтовану молодь вирішувати актуальні проблеми Донецького краю, шляхом створення власних науково-дослідних розробок.

У конкурсі можуть брати участь молоді вчені віком від 24 до 35 років з 21 наукової установи регіону за пріоритетними напрямами у галузі природничих, технічних і соціогуманітарних наук.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Башкортостан: создана информационная пло…

03-10-2012 Олена - avatar Олена

 03.10.2012 В Башкирии 2 октября запущена пилотная версия портала – проект создания Республиканского онлайн-центра субконтрактации и инновационных предприятий промышленности. Этот инфраструктурный онлайн-проект реализуется Территориальным центром инноваций Башкортостана, и будет являться опорной площадкой...

Агава – сировина не лише для текіли, а й…

12-10-2015 Олена - avatar Олена

Агава – сировина не лише для текіли, а й джерело біопалива

Провівши ряд досліджень, вчені з університету Аделаїди в Австралії і австралійської наукової ради виявили, що відома пустельна рослина, з якої в Мексиці готують текілу, може чудово підійти в якості стійкого...

Володимир Семиноженко представлятиме Укр…

08-08-2013 Anna - avatar Anna

     2 серпня Посольством України у США отримано лист від уповноваженого з питань GAC корпорації ICANN пані Дженні Еллерс, в якому підтверджується внесення змін контактних даних члена Урядового дорадчого комітету...