Найкращі інноваційні проекти Міжнародного форуму «Харків-IT»

Kharkiv IT28 листопада 2013 року за ініціативи Харківської обласної державної адміністрації, Харківської міської ради та Харківського національного університету радіоелектроніки на території комплексу Superior Golf & Spa Resort відбувся Міжнародний форум «Kharkiv-IT».

Форум об'єднав IТ-підприємців, венчурних інвесторів, «бізнес-ангелів» і розробників інноваційних проектів. Він став унікальним комунікаційним майданчиком для учасників бізнес-IT-спільноти, представників органів державної влади і талановитих Start-Up. Головним завданням Форуму була демонстрація інтелектуального потенціалу IT-компаній, виявлення команд фахівців, здатних самостійно вести розробку IT-продуктів і створювати Start-Up за 12 напрямками, які склали 12 номінацій конкурсу «Харків-IT»:

  • Кращий проект у сфері мобільних додатків;
  • Кращий проект у сфері хмарових обчислень;
  • Кращий проект у сфері програмно-апаратних комплексів систем автоматизації та робототехніки;
  • Кращий проект у сфері систем навчання;
  • Кращий проект у сфері геоінформаційних систем та інформаційного забезпечення транспорту;
  • Кращий проект у сфері WEB Х.0, електронної комерції та електронного документообігу;
  • Кращий проект у сфері IT-безпеки;
  • Кращий проект у сфері IT-охорони здоров'я;
  • Кращий проект у сфері ігрової індустрії;
  • Кращий проект у сфері розпізнавання, обробки, відтворення тексто-графічних і аудіовізуальних даних;
  • Кращий проект у сфері інструментальних засобів розробки програмного забезпечення і систем;
  • Кращий проект у сфері інформаційно-телекомунікаційних систем.

Рішення про проведення конкурсу інноваційних проектів «Харків-IT» було прийнято на засіданні регіонального кластера «Інформаційно-комунікаційні технології» (ІКТ) 26 червня. Залучення учасників та організаційно-технічні питання були покладені на Науковий парк «Радіоелектроніка та інформатика» (НП РЕІ), створеного в 2012 році при Харківському національному університеті радіоелектроніки (ХНУРЕ), який є активним учасником кластера ІКТ.

Конкурс інноваційних проектів «Харків-IT» проходив з 1 липня до 28 листопада та викликав великий інтерес не тільки у фрілансерів і стартап-команд харківських ВНЗ, але й великих IT-компаній, що бажають продемонструвати наявні напрацювання та перспективні ідеї.

На базі ХНУРЕ було створено робочу групу організаційного комітету конкурсу, яка забезпечила збір, обробку інноваційних проектів і організувала їх підготовку для експертизи в експертній раді Конкурсу.

Окрім визначення проектів-переможців, на форумі проведені панельні дискусії: «Як задовольнити IT-бізнес у висококваліфікованих кадрах?» та «Участь підприємств кластера інформаційно-комунікаційних технологій у проекті «Smart Region», ключовими спікерами в яких виступили провідні фахівці міжнародних IT-компаній та харківських вищих навчальних закладів. Після панельних дискусій було організовано проведення персональних ділових переговорів фіналістів конкурсу «IT-Kharkiv» з потенційними інвесторами.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

ГОСУДАРСТВЕННАЯ ПОЛИТИКА В СФЕРЕ НАУКИ И…

03-09-2012 Светлана - avatar Светлана

5 років. За інформацією Урядового порталу Уряд схвалив Концепцію реформування державної політики в інноваційній сфері Понеділок, 10 вересня 2012, 18:02 На сьогоднішньому засіданні Кабінет Міністрів ухвалив розпорядження «Про схвалення концепції реформування державної політики в...

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

04-12-2013 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 29.11.-04.12.2013 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...

Дошкільна освіта без кордонів

28-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

У рамках Міжнародної науково-практичної конференції «Інновації та перспективи розвитку дошкільної освіти України і Росії» 25 травня за участю заступника Міністра освіти і науки, молоді та спорту Бориса Жебровського відбулася зустріч...