Відбувся круглий стіл «Наукові основи інноваційного розвитку аграрного сектору Закарпаття»

korovaiЩорічно у третю неділю листопада відзначається День працівників сільського господарства в Україні. У 2013 році він припадає на 17 листопада. З нагоди святкування Дня працівників сільського господарства 14 листопада 2013 року в Закарпатській державній сільськогосподарській дослідній станції Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН відбувся круглий стіл «Наукові основи інноваційного розвитку аграрного сектору Закарпаття».

В засіданні круглого столу взяли участь спеціалісти Департаменту агропромислового розвитку Закарпатської обласної державної адміністрації, наукові співробітники та аспіранти Закарпатської ДСГДС.

З вітальним словом до присутніх звернулись Готько А.А. - директор Департаменту агропромислового розвитку Закарпатської ОДА та Шахнович Н.Ф. – заступник директора з наукової роботи Закарпатської ДСГДС.

Основні питання, які розглядалися на круглому столі:

  1. Аграрний сектор Закарпаття: проблеми, стратегія та шляхи розвитку – Тереля В.І., заступник директора департаменту-начальник управління аграрного виробництва та продовольства.

  2. Інноваційна діяльність у сільському господарстві – Шахнович Н.Ф., заступник директора з наукової роботи Закарпатської ДСГДС

  3. Стан та перспективи розвитку тваринництва Закарпатської області – Кіш Н.О., спеціаліст Департаменту агропромислового розвитку Закарпатської ОДА.

  4. Наукове забезпечення розвитку галузі садівництва в Закарпатті – Мельничук О.А., старший науковий співробітник Закарпатської ДСГДС.

  5. Перспективи розвитку галузей виноградарства та виноробства Закарпатської області – Попович О.І., зав. лабораторією Закарпатської ДСГДС.

  6. Особливості вирощування зернових культур в Закарпатті – Юрик О.М., начальник відділу рослинництва, землеробства, продовольства та механізації сільського господарства Департаменту агропромислового розвитку Закарпатської ОДА.

  7. Збагачення асортименту рослинних ресурсів малопоширеними овочевими культурами – Кормош С.М., зав. лабораторією овочівництва та пряно-ароматичних культур кандидат с-г наук Закарпатської ДСГДС.

  8. Виробництво і впровадження до базового матеріалу насіннєвої картоплі сортів селекції Закарпатської державної сільськогосподарської дослідної станції: середньорання Свалявська, середньостигла Ужгородська і середньопізня Мукачівська – Марочко В.П., зав. лабораторією картоплярства Закарпатської ДСГДС.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

July 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Інтерв’ю Голови Держінформнауки Володими…

08-10-2012 Олена - avatar Олена

Понеділок, 08 жовтня 2012, 08:48 «Потенціал взаємодії уряду і суспільства потрібно використати для модернізації країни»

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

10-02-2015 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 06.02.-10.02.2015 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...

Microsoft презентувала Office для планше…

03-04-2014 Anna - avatar Anna

Microsoft презентувала Office для планшета iPad

   Корпорація Microsoft презентувала офісне програмне забезпечення MS Office для пристроїв iPad. Таким чином, корпорація відмовилася від своєї основної стратегії, спрямованої на випуск програмних продуктів тільки для своєї операційної системи...