Відбувся круглий стіл «Наукові основи інноваційного розвитку аграрного сектору Закарпаття»

korovaiЩорічно у третю неділю листопада відзначається День працівників сільського господарства в Україні. У 2013 році він припадає на 17 листопада. З нагоди святкування Дня працівників сільського господарства 14 листопада 2013 року в Закарпатській державній сільськогосподарській дослідній станції Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН відбувся круглий стіл «Наукові основи інноваційного розвитку аграрного сектору Закарпаття».

В засіданні круглого столу взяли участь спеціалісти Департаменту агропромислового розвитку Закарпатської обласної державної адміністрації, наукові співробітники та аспіранти Закарпатської ДСГДС.

З вітальним словом до присутніх звернулись Готько А.А. - директор Департаменту агропромислового розвитку Закарпатської ОДА та Шахнович Н.Ф. – заступник директора з наукової роботи Закарпатської ДСГДС.

Основні питання, які розглядалися на круглому столі:

  1. Аграрний сектор Закарпаття: проблеми, стратегія та шляхи розвитку – Тереля В.І., заступник директора департаменту-начальник управління аграрного виробництва та продовольства.

  2. Інноваційна діяльність у сільському господарстві – Шахнович Н.Ф., заступник директора з наукової роботи Закарпатської ДСГДС

  3. Стан та перспективи розвитку тваринництва Закарпатської області – Кіш Н.О., спеціаліст Департаменту агропромислового розвитку Закарпатської ОДА.

  4. Наукове забезпечення розвитку галузі садівництва в Закарпатті – Мельничук О.А., старший науковий співробітник Закарпатської ДСГДС.

  5. Перспективи розвитку галузей виноградарства та виноробства Закарпатської області – Попович О.І., зав. лабораторією Закарпатської ДСГДС.

  6. Особливості вирощування зернових культур в Закарпатті – Юрик О.М., начальник відділу рослинництва, землеробства, продовольства та механізації сільського господарства Департаменту агропромислового розвитку Закарпатської ОДА.

  7. Збагачення асортименту рослинних ресурсів малопоширеними овочевими культурами – Кормош С.М., зав. лабораторією овочівництва та пряно-ароматичних культур кандидат с-г наук Закарпатської ДСГДС.

  8. Виробництво і впровадження до базового матеріалу насіннєвої картоплі сортів селекції Закарпатської державної сільськогосподарської дослідної станції: середньорання Свалявська, середньостигла Ужгородська і середньопізня Мукачівська – Марочко В.П., зав. лабораторією картоплярства Закарпатської ДСГДС.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

20-02-2015 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 17.02.-20.02.2015 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...

журнал НАУКА СЬОГОДНІ №11-12 (2013)

29-03-2013 Олена - avatar Олена

журнал НАУКА СЬОГОДНІ №11-12 (2013)

журнал НАУКА СЬОГОДНІ №11-12 (2013) СКАЧАТИ Видання «Наука сьогодні». Періодичність: двічі на місяць. Метою журналу є забезпечення оперативною інформацією про події, здобутки, досягнення у сфері фундаментальних і прикладних наук, високих технологій як...

Світова премія Альберта Ейнштейна в галу…

16-06-2012 Олена - avatar Олена

До Президії НАН України надійшла інформація з пропозицією висунення кандидатів на отримання Світової премії Альберта Ейнштейна 2012 року в галузі природничих наук: фізики-математики-астрономії, наук про життя: біології, біохімії, медицини, палеоантропології,...