Кременчуцькі молоді вчені гідно представили наукові досягнення кременчуцького університету в Європі

Науковці Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського взяли участь у роботі Східноєвропейської літньої школи (Eastern Europe Summer School) та Міжнародної науково-технічної конференції «PhD Workshop OWD’2013», яка проходила з 14 до 23 жовтня 2013 року в Республіці Польща.

Цього року гостями літньої школи та конференції були молоді вчені з Республіки Польща, Білорусі, України, Словацької Республіки, Чеської Республіки, Угорщини, Республіки Болгарія, Федеративної Республіки Німеччина, Словенії, Французької Республіки та інших європейських країн. Проблематика заходу стосувалася таких актуальних наукових галузей, як електротехніка, електроніка, комп’ютерна інженерія, робототехніка, автоматизація та мехатроніка. Головним організатором заходу виступила кафедра мехатроніки електротехнічного факультету Сілезького технологічного університету.

У рамках літньої школи відбулася зустріч делегації Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського з адміністрацією та професорсько-викладацьким складом Сілезького технологічного університету, що дозволило детально вивчити структурну специфіку й лабораторну базу одного з найвідоміших вищих технічних навчальних закладів Східної Європи. Учасники ознайомилися з експозиціями студентських наукових розробок, а також відвідали автомобільний завод Opel компанії General Motors у м. Глівіце, стародавні об’єкти вугільної промисловості Сілезії і сучасне підприємство Guido Coal Mine в м. Забже, навчальний центр «KUKA Roboter CEE GmbH» та порцелянову фабрику у м. Катовице.

     На конференції «PhD Workshop OWD’2013» учасники заслухали близько ста секційних доповідей. У дружній атмосфері вільного спілкування відбувався обмін науковими знаннями та досвідом.

     Для Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського участь у цьому заході відкрила нові перспективи наукової співпраці. За результатами перемовин було досягнуто домовленості щодо укладання угод про співпрацю між Кременчуцьким національним університетом імені Михайла Остроградського та Каунаським технологічним університетом, про спільну організацію захистів міжвузівських комплексних дипломних проектів за участю студентів Об’єднаного інституту проблем інформатики (м. Мінськ, Білорусь).

     Учасники конференції з Польщі, Білорусі, Словакії, Литви та інших європейських країн виразили готовність взяти участь у наукових заходах, що цього року проводитимуться у Кременчуці.

За інформацією Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Білл Гейтс: чому я вкладаю $1 мільярд мо…

11-08-2015 Олена - avatar Олена

Білл Гейтс: чому я вкладаю $1 мільярд моїх власних коштів в розробки в області «чистої» енергетики

В июне 2015 года Билл Гейтс рассказал о планах удвоить инвестиции в «зелёную» энергетику до двух миллиардов долларов. Средства пойдут на исследования глобальных изменений климата и разработку альтернативных источников энергии....

Новые топливные ячейки: КПД выше 50%

20-06-2012 Светлана - avatar Светлана

Топливные ячейки – очень привлекательный источник электроэнергии и тепла для отдельного дома и даже квартиры. Однако их цена пока слишком высока и не соответствует эффективности.

Конференція MELPRO

14-03-2014 Anna - avatar Anna

Конференція MELPRO

       18-21 травня 2014 в Празі (Чехія) пройде конференція MELPRO, присвячена мембранним і електромембранним процесам. Мета конференції - обмін інформацією між вченими-розробниками мембранних процесів і виробниками, що застосовують мембранні процеси...