Міжнародна наукова конференція «Актуальні проблеми генетичного, географічного, історичного, екологічного ґрунтознавства»

19 вересня 2013 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка розпочала роботу Міжнародна наукова конференція «Актуальні проблеми генетичного, географічного, історичного, екологічного ґрунтознавства». Організаторами заходу є географічний факультет Університету в співпраці з кафедрою ґрунтознавства і географії ґрунтів Ягеллонського університету (м. Краків, Польща) за сприяння Львівського відділення українського товариства ґрунтознавців і агрохіміків, Буської районної ради та Буської районної державної адміністрації, Олеської селищної ради.

У вітальному слові завідувач кафедри ґрунтознавства і географії ґрунтів, професор Степан Позняк зазначив, що в «роботі конференції беруть участь науковці з 9-ти країн світу та з 30-ти наукових і навчальних закладів України».

Проректор з науково-педагогічної роботи і міжнародного співробітництва Володимир Кирилич відзначив досягнення сформованої в Університеті наукової школи з проблем ґрунтознавства, відомої далеко за межами нашої держави. Володимир Михайлович висловив приємність, що в роботі конференції візьмуть участь представники багатьох наукових світових осередків, а також молоді науковці, адже «наука без молоді – наука без майбутнього». Проректор нагадав про цьогорічний ювілей кафедри ґрунтознавства, який співпав із ювілеєм її завідувача, відомого науковця Степана Позняка.

Від імені колективу географічного факультету учасників і гостей привітав декан Володимир Біланюк.

Під час пленарного засідання професор Степан Позняк розповів про становлення, розвиток, проблеми Львівської наукової школи ґрунтознавства. Завідувач кафедри ґрунтознавства і географії ґрунтів Ягеллонського університету, професор Стефан Скіба представив доповідь (у співпраці зі Степаном Позняком) на тему: «Ґрунти Карпат у дослідженнях, проведених науковими установами Кракова та Львова». Відтак, були заслухані доповіді ґрунтознавців, представників різних країн.

Упродовж трьох днів конференція працюватиме в таких тематичних секціях: «Ґенеза і географія ґрунтів», «Екологія ґрунтів», «Проблеми раціонального використання й охорони ґрунтів та історія ґрунтознавчої науки і проблеми викладання ґрунтознавства і географії ґрунтів».

У плані роботи конференції заплановано екскурсію Львовом і польову екскурсію горбогірним пасмом Вороняки Північно-Західного Поділля, а підсумкове засідання відбудеться в смт. Олесько.

 

Прес-центр

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Розвиток ВДЕ: необхідно позбавитися міфі…

22-06-2016 Олена - avatar Олена

Розвиток ВДЕ: необхідно позбавитися міфів і стереотипів

Досвід країн Європейської Співдружності у переведенні енергетики із затратної вуглецевої на рейки відновлюваних джерел та енергоощадливості свідчить, що „зелена енергія” – це не іграшка, а потужна течія у енергозабезпеченні промислово-розвинутих...

журнал НАУКА СЬОГОДНІ №15-16 (2012)

30-04-2012 Олена - avatar Олена

журнал НАУКА СЬОГОДНІ №15-16 (2012)

Наука сьогодні №15-16 (2012) скачати Видання «Наука сьогодні». Періодичність: двічі на місяць. Метою журналу є забезпечення оперативною інформацією про події, здобутки, досягнення у сфері фундаментальних і прикладних наук, високих технологій як управлінських...

Дайджест новин у сфері науки та інноваці…

02-11-2012 Олена - avatar Олена

Дайджест новин у сфері науки та інновацій за 31.10.-02.11.2012 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...