Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 153

Україна створила Ключову лабораторію фізики високих енергій для співпраці з ЦЕРН

Ключова лабораторія фізики високих енергій створена в Україні для координації діяльності вітчизняних науковців у рамках міжнародного науково-технічного співробітництва між Україною та Європейською організацією ядерних досліджень (ЦЕРН). Про це повідомила заступник начальника управління міжнародного співробітництва та аналітичного забезпечення Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Юлія Волкова.

"З метою забезпечення виконання Україною усіх критеріїв асоційованого членства в ЦЕРН наприкінці травня 2013 року було засновано Ключову лабораторію фізики високих енергій, основними завданнями якої є координація діяльності вчених у рамках міжнародного науково-технічного співробітництва між Україною та ЦЕРН і підтримка пріоритетних наукових досліджень у цій сфері. Ключова лабораторія сприятиме започаткуванню нових схем фінансування наукових досліджень в Україні, пов'язаних із діяльністю ЦЕРН, та додаткового фінансування участі України в наукових проектах ЦЕРН", - зазначила вона.
Волкова нагадала, що Рада ЦЕРН 20 вересня 2012 року надала Україні статус асоційованого члена організації, і наразі здійснюються процедурні заходи для підписання відповідної угоди.
"Робота Ключової лабораторії забезпечить інтеграцію вітчизняних досліджень у світовий простір, використання результатів наукових досліджень у сфері фізики високих енергій, популяризацію вітчизняної науки, інформування громадськості про результати наукових досліджень та науково-технічних розробок у галузі фізики високих енергій і забезпечить науковців певним обсягом робіт з залученням студентів, аспірантів, докторантів до виконання наукових досліджень", - додала вона.
За словами заступника начальника управління Держінформнауки, після набуття статусу асоційованого члена Україна почне сплачувати внесок до ЦЕРН, а вітчизняні науково-дослідні установи та підприємства зможуть брати участь у тендерах цієї організації, отримувати замовлення на виготовлення високотехнологічного обладнання для її проектів.

Джерело:http://www.ukrinform.ua/ukr/news/ukraiina_stvorila_klyuchovu_laboratoriyu_fiziki_visokih_energiy_dlya_spivpratsi_z_tsern_1834307

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Офіційна делегація «Вишеградська Четвірк…

22-04-2015 Anna - avatar Anna

21 квітня Чернігівський національний технологічний університет зустрічав офіційну делегацію «Вишеградська Четвірка+Україна». Захід відкрив ректор університету С. М. Шкарлет. З вітальним словом звернулися голова Чернігівської обласної державної адміністрації В.П. Куліч та...

Увага! Перше засідання Клубу менторів

18-11-2014 Anna - avatar Anna

Увага! Перше засідання Клубу менторів

20 листопада 2014 у Будинку Вчених НАН України (адреса: вул.Володимирська, 45-а) о 18.00 (Блакитна Вітальня) відбудеться Перше засідання Клубу менторів, ініціатором якого виступила компанія KEEPER LAND. Якщо Ви бажаєте прийняти...

Нові агрегати на Тарханкутській ВЕС - пр…

20-09-2012 Светлана - avatar Светлана

На Тарханкутській вітроелектростанції в Чорноморському районі АРК завершено будівництво двох надпотужних вітроагрегатів південнокорейського виробництва.