Уряд України зацікавлений у розвитку державно-приватного партнерства в інноваційній сфері

оскільки саме інновації здатні забезпечити високу динаміку економічного розвитку, заявив Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко. За його словами, тема партнерства в інноваційній сфері досить успішно використовується у світовій практиці, а останнім часом набуває актуальності і в Україні. 
На даний час інноваційна діяльність у нашій державі залишається недостатньо розвиненою, тому і не існує належної взаємодії бізнес-наука-держава. «Саме модель державно-приватного партнерства може заповнити пробіли в цій сфері і встановити потрібні правила гри для всіх учасників ринку інноваційної діяльності», - наголосив В. Семиноженко.
Він додав, що про увагу влади України до зазначеного питання свідчить розробка нормативно-правової бази для таких відносин. Зокрема, було ухвалено Закон України «Про державно-приватне партнерство» від 1 липня 2010 року, прийнято ряд постанов та розпоряджень КМУ. «Але це тільки початок. Законодавча база в сфері інновацій ще потребує серйозного доопрацювання і удосконалення. Але основа все ж таки є», - зазначив В.Семиноженко.
Голова Держінформнауки зазначив, що розвиток ДПП в інновацій сфері дає можливість залучати значні інвестиційні ресурси, які сприятимуть реалізації перспективних проектів, а також дозволять знизити навантаження на державний бюджет. 
«Державно-приватне партнерство – це необхідний сценарій розвитку для України. Такий симбіоз державної і приватної підтримки інновацій створить стимули для розвитку цієї сфери: при умові, що держава подвоїть зусилля щодо розвитку інновацій і високих технологій, внесок бізнесу у цю галузь зросте у рази», - наголосив Голова Держінформнауки.
Він нагадав, що передові країни світу змагаються одна з одною у тому, яка з них забезпечить кращі умови для формування та розвитку інноваційної інфраструктури. Україна не може стояти осторонь цих процесів, тому Уряд,і Держінформнауки зокрема, ставить перед собою завдання створити такий сприятливий бізнес-клімат, що дозволить приватному капіталу інвестувати у вітчизняні інноваційні розробки.

Джерело: Урядовий портал

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Український фонд ТА VENTURE інвестував в…

22-06-2015 Anna - avatar Anna

Український фонд ТА VENTURE інвестував в медичний стартап SENSE.LY

   Український фонд ТА Venture інвестував в Sense.ly, яка представляє собою платформу для спілкування пацієнтів і лікарів та відстеження хронічних хвороб за допомогою «віртуальної медсестри». Обсяг раунду склав $ 2,2...

Круглий стіл «Технологічні платформи інн…

28-08-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

7 вересня 2012 року з 10 00 до 12 00 у павільйоні №1 Національного комплексу «Експо-центр України» за адресою       м. Київ, проспект Академіка Глушкова,1 в рамках проведення ХХІV Міжнародної агропромислової...

Одесит Михайло Рашковецький – срібний пе…

03-08-2014 Anna - avatar Anna

Завершилася Міжнародна олімпіада з фізики, що проходила в м. Астана (Казахстан). Учень Рішельєвського ліцею Одеси Рашковецький Михайло став її срібним переможцем. До складу національної збірної команди України, крім юного одесита-генія, увійшли...